Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-luka snødde ned til tre poeng

Rystet av Boro. Chelsea tar innpå.

(Dagbladet.no): Middlesbrough - Manchester United 2-2

Manchester United gikk inn i helga med fem poengs ledelse, men etter dagens kamp står de igjen med snø i håret og bare tre poeng ned til Chelsea.

For etter at Ronaldo oppskriftsmessig ga United ledelsen, slo Boro tilbake ved Afonso Alves. I andre omgang kom snøværet, og Alves slo til igjen.

Wayne Rooney sørget for utlikning, men dette var en kamp United burde vunnet for ikke å gjøre sesongavslutningen unødvendig spennende for seg selv.

Om en uke kommer Arsenal til Old Trafford. To uker seinere reiser Alex Ferguson og hans menn til Stamford Bridge og det som likner mer og mer på en seriefinale mot Chelsea.

Fornøyd Ferguson

Ferguson er imidlertid ikke så misfornøyd med resultatet i dag.

- Vi fikk et poeng fra det jeg ser på som en vanskelig kamp. Det var perioder da jeg trodde vi skulle vinne, men kampen sett under ett synes jeg det var et rettferdig resultat, sier manageren ifølge AP.

Minst like fornøyd er Boro-manager Gareth Southgate.

SNØBALL: Emanuel Pogatetz og Wayne Rooney kjemper om ballen i tett snødrev på Riverside Stadium i Middlesbroug. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
SNØBALL: Emanuel Pogatetz og Wayne Rooney kjemper om ballen i tett snødrev på Riverside Stadium i Middlesbroug. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix Vis mer

- Vi møtte et lag som både er fantastisk å se på og å teste oss mot, og vi rystet dem. Begge målene vi scoret var fine mål, og vi rystet dem, sier han til Sky Sports ifølge SportingLife.

Ronaldos nummer 37

Giggs slo en corner fra høyre, som havnet ved bakerste stolpe hos Michael Carrick. Han trillet ballen presist inn midt foran mål, der Boro av en eller annen grunn hadde latt Cristiano Ronaldo stå helt umarkert.

Portugiseren kunne breiside inn et av de enkleste av sine 37 mål så langt i sesongen.

Midt i omgangen burde Boro utliknet. Julio Arca spilte fram Jeremie Aliadiere inne i straffefeltet, men da han bare kunne trillet ballen i mål, sleivet han den forbi lengste stolpe.

Ronaldo kunne blitt tomålsscorer da han sklei mellom fire forsvarere på vei inn i feltet, men skuddet fra venstresiden av feltet sklei av foten og gikk langt til side for mål.

Reddet av van der Sar

Ronaldos frispark har fått mye oppmerksomhet denne sesongen, men han er ikke alene om å ha dødballkrutt i støvlene. Middlesbrougs brasilianer Afonso Alves\' forsøk fra nærmere 30 meter var knallhardt og duppet ned mot beina til United-keeper Edvin van der Sar, som sleit med å holde ballen.

image: United-luka snødde ned til tre poeng

Og bare et par minutter seinere fikk Alves sjansen igjen. En langpasning fra Gary O\'Neil ble stusset av Alliadiere, og brått var Alves alene med van der Sar, og satte inn utlikningen.

Serielederne kunne imidlertid takke keeperen for at de ikke lå under etter første omgang. Fem minutter før pause glemte forsvaret fullstendig Stewart Downing bak i feltet. Boro-spilleren dempet et innlegg på brystet, men innen han fikk skutt kom Edwin van der Sar tett på ham og blokkerte avslutningen.

Andre omgang kom med tungt og klissete snøfall i nordøst-England. Og Boro så ut til å takle det best i åpningen av omgangen.

Alves ble headet gjennom av Aliadiere på nytt etter elleve minutter av andre omgang. Iskaldt tredde han ballen i lengste hjørne.

Rooney utliknet

Tre minutter seinere var det bare armen til Rio Ferdinand som hindret hattrick fra Alves - etter nok en pasning fra hodet til Aliadiere. Et innlegg traff franskmannen ved bakerste stolpe. Han headet tilbake foran mål på hodet til Alves. Men Ferdinand sto altså i veien, og selv om ballen traff armen, holdt han den langs kroppen.

United satte inn Ji-Sung Park, og koreaneren serverte ballen til Rooney som banket inn utlikningen via beinet til Boro-stopper David Wheater.

United orket mest på slutten uten å finne de helt klare åpningene. Og på overtid var Boro nær ved å snappe alle poengene, men van der Sar ble igjen redningsmann da han stoppet innbytter Tuncay som kom alene gjennom forsvaret.

SCORET TO: Afonso Alves setter inn sitt første mål bak Edwin van der Sar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media