Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United maktet ikke å slå Reading

Ronaldo sikret ett fortjent poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Reading - Manchester United 1-1

United måtte nøye med seg med et poeng boprte mot nyopprykkede Reading på Madejski Stadium i kveld.

For etter at Reading tok ledelsen på straffespark, var det bare Cristiano Ronaldo som maktet å score for forhåndsfavorittene fra Old Trafford.

Målløst til pause

På tross av høyt tempo og målsjanser for begge lag, sto det målløst til pause på Madejski Stadium. Selv om United hadde klart størst ballinnehav, var det Reading som misset den største muligheten da Kevin Doyle avsluttet rett på United-keeper Edwin Van der Sar fra kloss hold midtveis i omgangen.

For United hadde både Rooney, Ronaldo og Scholes halvsjanser, uten at noen av dem maktet å overliste keeper Hahnemann.

Neville-hands

Men det tok bare to minutter før andre omgang overgikk den første i antall mål. Et langt innlegg endte i hånda til Gary Neville og dommer Peter Walton pekte på straffemerket.

UTLIKNINGEN: Her banker Cristiano Ronaldo inn 1-1-målet mot Reading på vakreste vis. Foto:EPA
UTLIKNINGEN: Her banker Cristiano Ronaldo inn 1-1-målet mot Reading på vakreste vis. Foto:EPA Vis mer

Reading-spiss Kevin Doyle satte ballen til høyre, keeper Edwin Van der Sar fikk ei hand på ballen, men kunne bare slå den videre inn i nettet. Doyles tredje Premier League-scoring for sesongen, og Reading ledet over giganten fra Old Trafford.

Da så det ut til at United virkelig forsto alvoret.

Solskjær inn

Ferguson kastet folk i angrep, og satte inn Louis Saha. Med sin store fart og direkte spillestil satt franskmannen umiddelbart press på Reading-forsvaret.

Etter 70 minutter kastet sir Alex Ferguson innpå Ole Gunnar Solskjær i jakten på utlikningsmål.

Men det var utskjelte Cristiano Ronaldo som skulle få utlikne på Madejski.

For tre minutter etter Solskjærs ankomst på gressmatta utfordret Ronaldo fra venstre. Reading-backen uten sikring ble snurret rundt med før driblefanten hamret ballen i lengste hjørnet med klinisk presisjon.

Den fineste portugisiske kunst sørget for en velfortjent utlikning for Manchester United.

- Halvfornøyd

Reading-manager Steve Coppell trodde Reading skulle makte å holde unna.

- Slik kampen utviklet seg, trodde jeg faktisk det skulle gå vår vei, men det var en fantastisk avslutning fra Ronaldo, sa Coppell etter kampen i følge Sportinglife. 

Alex Ferguson var på sin side skuffet over eget lag.

- Reading kjempet om hver eneste ball og de jobbet virkelig hardt, men vi burde spilt mye bedre i dag. De satte mange folk foran egen 16-meter, og det kan være vanskelig å spille mot, sa Ferguson i følge BBC.

United-press i sluttminuttene

Etter utlikningen var det klart at United ville gå for seier og 3 poeng, mens etterhvert slitne Reading så ut å ville sikre inn til et poeng mot favoritten.

Men det ble med forsøkene.

United kom aldri nærmere enn en Ronaldo-heading rett på keeper Hahnemann. Dermed fyker Chelsea forbi United på tabellen, mens Reading fortsetter sin imponerende Premier League-åpning: etter 6 kamper står laget med 10 poeng.

<B>IMPONERENDE READING</B>: Entusiasme og hardt arbeid sikret Reading et overraskende poeng mot Manchester United i dag. Her scorer Kevin Doyle kampens første mål på straffe