- United mangler den samme oppfinnsomheten

Men Marseille-sjef Deschamps mener vinnerkulturen er like sterk som før.

HAR SETT MER OPPFINNSOMME UNITED-MANNSKAP: Marseille-sjef Didier Deschamps har ikke latt seg blende av spillestilen til årets Manchester United-utgave, men er likevel imponert over vinnerkulturen som gjennomsyrer klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Claude Paris
HAR SETT MER OPPFINNSOMME UNITED-MANNSKAP: Marseille-sjef Didier Deschamps har ikke latt seg blende av spillestilen til årets Manchester United-utgave, men er likevel imponert over vinnerkulturen som gjennomsyrer klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Claude ParisVis mer

Champions League direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Det er snart tolv år siden Manchester United sist gjestet Stade Velodrome i Marseille. Da som regjerende europeiske mestere, og kanskje med den beste og mest kreative midtbanekvartetten Premier League-æraen har sett.

Paul Scholes (36) og Ryan Giggs (37) er fortsatt med som viktige bidragsytere, men årets Manchester United-midtbane mangler den samme evnen til å dominere kamper slik firerbanden Beckham, Scholes, Keane og Giggs gjorde i glansdagene.

Blant dem som mener han har sett mer sprudlende United-årganger, er Marseille-sjef Didier Dechamps.

- Kanskje er de mindre oppfinnsomme og kreative enn tidligere. Men jeg minner om at Marseille-laget jeg var en del av i 1993 ikke var det mest underholdene å se på. Likevel vant vi Europacupen, påpeker den tidligere franske landslagskapteinen, ifølge ESPN.

Vinner-DNA Og påpeker noe viktig. For er det noe som er uforandret ved Manchester United siden sist gang de gjestet havnebyen ved Middelhavet, er det evnen til å oppnå resultater.

- Vinnerkulturen er en del av DNA-et til en klubb som Manchester United. De vil alltid råde over talentfulle spillere som Nani, Wayne Rooney og Dimitar Berbatov, som når som helst i kampen kan utgjøre en forskjell.

- Jeg har hørt mye snakk om spillestil, men det viktigste er å vinne kamper. Jeg fokuserer på det faktum at de kun slapp inn ett mål på seks kamper i gruppespillet, understreker Deschamps.

Trøtt av kritikk United-manager sir Alex Ferguson har gjentatte ganger denne sesongen stilt seg hoderystende til at mannskapet hans har vært gjenstand for kritikk av prestasjonene på banen. I et intervju med den franske avisa L'Equipe, ventilerer han på nytt sin frustrasjon.

- Folk slutter ikke å kritisere oss. Vi spiller visst ikke bra. Hva jeg synes? Jeg holder meg til det faktum at vi ofte har vært fantastiske på hjemmebane, hvor vi bare har avgitt to poeng denne sesongen. Men jeg erkjenner at det har vært noe annet på bortebane, sier skotten.

Når det er sagt, er han ikke nevneverdig opptatt av hvordan United framstår, så lenge laget fortsetter å vinne utover våren - en periode av sesongen Ferguson i 2003 «squeaky bum time» da den psykologiske krigføringen med Arsenal-manager Arsene Wenger var på sitt mest intense.

- Vi er i ferd med å komme inn i en interessant fase av sesongen hvor alle ønsker å slå Manchester United. Jeg vet at laget er forberedt på hva de har i vente. Holdningen vår er enkelt å greit å vinne alle kamper vi spiller, sier United-sjefen før Marseille-møtet, ifølge Sky Sports.

VINNERKULTUR: Manchester United-manager sir Alex Ferguson hovedfokus er å vinne fotballkamper, men han føler kritikken mannskapet hans har fått er urimelig.Foto: SCANPIX/AP Photo/Claude Paris
VINNERKULTUR: Manchester United-manager sir Alex Ferguson hovedfokus er å vinne fotballkamper, men han føler kritikken mannskapet hans har fått er urimelig.Foto: SCANPIX/AP Photo/Claude Paris Vis mer

- Når det står mye på spill, tar store spillere ansvar. Erfaringen og målbevisstheten vår vil komme til syne. Man får alltid følelsen av at man står overfor noe betydningsfullt, noe spennende og stort når man kommer til dette stadiet av Champions League, fortsetter han.

Sterk bortestatisikk Manchester Uniteds statistikkpå fremmed gress  i Champions League, vitner om et lag som sjelden lar seg skremme på sine utenlandsreiser.

Ni av de siste ti bortekampene har endt med seier - inkludert tre av tre mulige trepoengere i gruppespillet.

Ferguson må imidlertid unnvære Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Anderson, Jonny Evans, Michael Owen og Antonio Valencia som alle er satt ut av spill med skader.

Gignac ute Marseille, som har sju seirer og to tap mot engelsk motstand på hjemmebane i Europa, har én vesentlig skadebekymring før kveldens kamp:

Spissen André-Pierre Gignac er definitivt ute. Loïc Rémy har også slitt med en vond ankel, og må testes før kampstart.

Deschamps kan imidlertid glede seg over at den lille playmakeren Mathieu Valbuena har friskmeldt seg selv.

DEN GANG DA: Sist gang Manchester United gjestet Stade Velodrome i Marseille var det med en av de beste og mest kreative midtbanene i Europa med David Beckham, Paul Scholes (bildet), Roy Keane og Ryan Giggs. Scholes og Giggs er stadig med  snart 12 år etter, men mange mener at kvaliteten ikke er den samme som den en gang var.Foto: SCANPIX/EPA PHOTO AFP/GERARD JULIEN/GJ/nf-amd
DEN GANG DA: Sist gang Manchester United gjestet Stade Velodrome i Marseille var det med en av de beste og mest kreative midtbanene i Europa med David Beckham, Paul Scholes (bildet), Roy Keane og Ryan Giggs. Scholes og Giggs er stadig med snart 12 år etter, men mange mener at kvaliteten ikke er den samme som den en gang var.Foto: SCANPIX/EPA PHOTO AFP/GERARD JULIEN/GJ/nf-amd Vis mer