Foto:  (AP Photo/Jon Super)
Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

United markerte Fergusons 70-årsdag med sjokktap

Tabelljumboen med utrolig seier på Old Trafford.

Manchester United - Blackburn 2-3

(Dagbladet): Det var mange som måtte gni seg i øynene da Yakubu ga Blackburn både 1-0 og 2-0 på Old Trafford.

Men der Morten Gamst Pedersen & co greide å stå imot et formidabelt press på Anfield for en snau uke siden, og fikk med seg det ene poenget, virket poenghåpet syltynt da Dimitar Berbatov både reduserte og utliknet i løpet av ti minutter.

Da alle ventet på et vinnermål fra de røde, smalt det i stedet i motsatt ende.

VINNERMÅLET: Grant Hanley er overlegen i duellen mot Rafael, og header inn 3-2 for Blackburn. Foto: REUTERS/Phil Noble
VINNERMÅLET: Grant Hanley er overlegen i duellen mot Rafael, og header inn 3-2 for Blackburn. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

David de Gea, som var tilbake i målet etter to strake kamper på benken, hadde allerede vist klare svakheter i feltarbeidet da Morten Gamst Pedersen vippet inn en corner fra venstre.

Denne gangen bokset han bare luft og ikke ball, og Grant Hanley headet ballen rett til værs. Rafael sto på streken, men var sjanseløs i hodeduellen en meter ut fra mål. Hanley raget overlegent høyest og stanget inn vinnermålet.

Da var det spilt 80 minutter, og altså mer enn nok tid for United til å utlikne igjen, men noen sluttspurt av godt, gammelt merke kom aldri.

Dermed fikk sir Alex Ferguson den verst tenkelige bursdagsgaven på sin 70-årsdag. En av tidenes Premier League-bomber var et faktum, i hvert fall om man skal legge bookmakernes oddssetting før kampen til grunn.

KUNNE KNAPT TRO DET: Blackburn har tatt ledelsen etter 80 minutter, og på benken jubles det hemningsløst. Foto: (AP Photo/Jon Super)
KUNNE KNAPT TRO DET: Blackburn har tatt ledelsen etter 80 minutter, og på benken jubles det hemningsløst. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

På Betfair fikk du igjen 30 ganger pengene om du satset på Blackburn-seier.

- Jeg er målløs. Et forferdelig mareritt for Ferguson, og en drøm før Steve Kean. Hva mer kan han ønske seg for nyttårsaften, spør Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio.

- Helt sinnsykt. Årets største skrell i Premier League, sier Claus Lundekvam.

Tre poeng hjemme mot tabelljumboen burde vært en selvfølge for United, og i så fall ville de feiret nyttårsaften på tabelltopp.

NY TABBE: Her taper De Gea duellen i forkant av 3-2-målet. Foto: REUTERS/Phil Noble
NY TABBE: Her taper De Gea duellen i forkant av 3-2-målet. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Nå får i stedet Manchester City den æren - i tillegg til at de kan øke forspranget til tre poeng med seier mot Sunderland i morgen.

Blackburn sto uten borteseier på ni forsøk i Premier League før de tok turen til Old Trafford, men usannsynlig nok var det altså der den skulle komme. Dermed klatret de vekk fra sisteplassen til tredje sisteplass, forbi Wigan og Bolton. 

Manchester United har gått på noen skikkelige smeller tidligere denne sesongen etter å ha undervurdert sine motstandere. Det skjedde både mot Basel og til dels mot Benfica i Champions League, der United ikke greide å vinne noen av de fire kampene og ble slått ut.

Det var lett å mistenke undervurdering i dag også, med Rafael på sentral midtbane som det mest spesielle valget i en generelt uvanlig lagoppstilling. Benken luktet det heller ikke svidd av: Av utespillere hadde Ferguson Anderson, Mame Biram Diouf, Paul Pogba, Will Keane, Ezekiel Fryers og Larnell Cole.

 I FOKUS: Først laget Berbatov straffe for Blackburn, så scoret han to. Men til ingen nytte. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
I FOKUS: Først laget Berbatov straffe for Blackburn, så scoret han to. Men til ingen nytte. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Carrick er ikke midtstopper, og de Gea bør ikke stå i mål. Rafael bør ikke spille sentral midtbane, konstaterer Lundekvam.

- Det er selvfølgelig lett å være etterpåklok. Jeg var helt bombesikker på at United ville vinne, men de burde hatt noen på benken til å snu kampen, sier Aleksander Schau.