Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United med årsbeste og kunstmål mot Newcastle

- En maktdemonstrasjon.

VAKKER SCORING: Tom Cleverley insisterer på at han mente det som et skudd, og ikke et innlegg, da han skrudde ballen opp i vinkelen fra hjørnet av 16-meteren. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
VAKKER SCORING: Tom Cleverley insisterer på at han mente det som et skudd, og ikke et innlegg, da han skrudde ballen opp i vinkelen fra hjørnet av 16-meteren. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Newcastle - Manchester United 0-3

(Dagbladet): Selv om Manchester United har sanket brukbart med poeng, har ikke spillet vært spesielt overbevisende i sesongstarten.

Da smakte det sikkert ekstra godt for sir Alex Ferguson at laget hans ikke bare slo Newcastle på en vanskelig bortebane, men også gjorde det med stil.

- Dette er en av de tøffeste kampene i sesongen. Vi forsvarte oss strålende og scoret tre, vi fortjente seieren, sier Wayne Rooney i intervjuet med Sky Sports.

- Vi visste at det ville bli en tøff kamp, men starten var fantastisk. Ikke bare målene - vi spilte veldig bra også. Etter hvert tok vi dem på kontringer. 2. omgang kontrollerte vi, oppsummerer Tom Cleverley.

De første 20 minuttene av kampen var ren overkjørsel fra Manchester Uniteds side. Vertene fikk knapt låne ballen på sin egen bane, og lå under 0-2 før de kom seg til hektene igjen.

RAGET HØYT: Jonny Evans gikk majestetisk til værs og stanget inn 1-0 for United. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
RAGET HØYT: Jonny Evans gikk majestetisk til værs og stanget inn 1-0 for United. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- En maktdemonstrasjon. United kjørte over Newcastle, og ikke bare scoret de to mål. Ballbesittelsen var 80-20 de første 20 minuttene, Newcastle kunne ikke få tak i ballen. Rooney jobbet boks til boks og var helt strålende, oppsummerte Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Sir Alex Ferguson svarer slik på spørsmål om dette er det beste Manchester United har spilt denne sesongen:

- Jeg er enig med deg. 2. omgangen vår mot Tottenham var glimrende, men denne gangen var vi topp skjerpet og resolutte hele veien. Alle tingene du vil se av et lag.

Forsvarsspillernes kveld
Det var likevel ikke etter de mange gode kombinasjonene scoringene kom, eller da keeper Steve Harper fomlet bort ballen til Danny Welbeck etter et tilbakespill - de kom fra to cornere. Og det var to forsvarsspillere som noterte seg på scoringslista:

Først svingte Robin van Persie en presis ball inn fra venstre, der Jonny Evans raget høyest og stanget ballen i mål med stor kraft etter åtte minutter.

Sju minutter senere slo Wayne Rooney inn fra motsatt side. Denne gangen var det Patrice Evra som løp seg fri inne i feltet og som headet ballen i mål fra 4-5 meter, med Demba Ba på etterskudd.

Etter scoringene hadde United rast fra seg, og Newcastle overtok kontrollen om banespillet. David de Gea, som ble foretrukket foran Anders Lindegaard, framsto usikker i feltarbeidet og forårsaket noen farligheter Newcastle ikke greide å utnytte.

SJELDEN SCORING: Patrice Evra (delvis skjult) snek seg fram på første stolpe og nikket inn 2-0 etter et kvarter. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART
SJELDEN SCORING: Patrice Evra (delvis skjult) snek seg fram på første stolpe og nikket inn 2-0 etter et kvarter. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer

Wayne Rooney bidro like mye defensivt som offensivt, og hjalp sidebackene mot Hatem Ben Arfa. Det bidro til at Newcastle ikke skapte det helt store.

Var ballen inne?
Det gjorde de derimot etter pause - da Demba Ba og Papisse Cisse fikk en eventyrlig dobbeltsjanse etter 50 minutter.

Igjen var de Gea nølende i feltet, men headingen fra Demba Ba smalt i tverrliggeren. På returen sto Cisse klar og headet mot mål fra kloss hold, og hele St. James Park skrek på mål da de Gea kastet seg inn i eget mål og slo ballen ut.

Reprisene ga ikke noe entydig svar på om ballen var inne eller ei - og linjedommeren valgte å ikke markere for scoring.

- Det er ikke luft mellom streken og ballen som vi kan se, sier Lars Bohinen.

Med scoring der ville vi hatt ny nerve i kampen, selv om Manchester United nester aldri roter bort en tomålsledelse. Ifølge Opta har United ledet med to mål eller mer i 344 Premier League-kamper, og aldri tapt. I stedet har de vunnet 344 og spilt ti uavgjort.

Tom Cleverley forsikret seg om at det tallet økte til 345 med et fantastisk skudd 20 minutter før slutt.

OPPGITT: Cheik Tiote kjeftet på seg et gult kort etter at Wayne Rooney fikk frispark her. Hele fem gule kort ble delt ut de første 45 minuttene av Howard Webb - en tangering av hans personlige rekord i løpet av en omgang. Foto:  EPA/LINDSEY PARNABY
OPPGITT: Cheik Tiote kjeftet på seg et gult kort etter at Wayne Rooney fikk frispark her. Hele fem gule kort ble delt ut de første 45 minuttene av Howard Webb - en tangering av hans personlige rekord i løpet av en omgang. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Han fikk ballen av Wayne Rooney omtrent på hjørnet av 16-meteren, la hodet på skakke og bøyde ballen i vakker bue opp i lengste kryss.

Dermed var kampen punktert, noe begge lag så ut til å ha forsonet seg med.

- United fant omsider formen, bemerket Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio etter kampen.

GOD: Wayne Rooney tok mye defensivt ansvar, og var en typisk boks-til-boks-spiller. Foto:  (AP Photo/Scott Heppell)
GOD: Wayne Rooney tok mye defensivt ansvar, og var en typisk boks-til-boks-spiller. Foto: (AP Photo/Scott Heppell) Vis mer