TRENGER SEIER: Etter forrige helgs overraskende tap for Swansea er det et presset Manchester United som møter dumpekandidat Sunderland. Et nytt poengtap kan ha store innvirkninger på om laget når mesterliga-målet. Foto: REUTERS/Phil Noble
TRENGER SEIER: Etter forrige helgs overraskende tap for Swansea er det et presset Manchester United som møter dumpekandidat Sunderland. Et nytt poengtap kan ha store innvirkninger på om laget når mesterliga-målet. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

United med kniven på strupen

- Det blir ikke lett.

Etter forrige helgs overraskende tap for Swansea er det et presset Manchester United som møter dumpekandidat Sunderland.

Et nytt poengtap vil se dem gi bort viktige poeng i kampen om en Champions League-plass.

United er riktignok storfavoritter når Sunderland kommer på besøk til Old Trafford lørdag, men laget fra nordøst har gode minner fra da vant 1-0 i Manchester i mai i fjor.

- Vi skal bruke de minnene. Vi har slått dem der før, og det er ingen grunn til at vi ikke skal klare det igjen, sier Sunderlands midtbanespiller Sebastian Larsson.

Han ble matchvinner i den kampen, og resultatet bidro stort til at klubben overlevde i Premier League.

- Det er en viktig kamp for oss. Det blir ikke lett. Sunderland er et tøft lag å møte, men vi har vært gode på hjemmebane i det siste og må slå tilbake etter forrige ukes tap, sier United-manager Louis van Gaal.

Tøff kamp om topp fire Etter 1-2-tapet for Swansea falt United ned til fjerdeplass, og kjemper med flere klubber om en plass i neste sesongs mesterliga.

Arsenal, Southampton, Liverpool og Tottenham kniver med van Gaals menn om to plasser, og United har ikke lenger en fordel av å ha færre kamper enn rivalene.

Liverpool og Tottenham røk ut av europaligaen denne uken, mens Arsenal er på vei ut av mesterligaen etter 1-3-tap hjemme for Monaco. Southampton spiller, i likhet med United, ikke i Europa denne sesongen, og dermed kan alle klubbene legge ressursene i å jage topp fire.

Det gjenstår tolv kamper av Premier League-sesongen, og United har et tøft program. De har igjen kamper mot Liverpool, Tottenham og Arsenal, samt Chelsea og byrival Manchester City.

Derfor er møtet med Sunderland en kamp de må vinne.

Ut og inn av laget Selv om van Gaal har åtte måneder i jobben som United-manager, har han til gode å finne et lag som fungerer godt sammen.

Nederlenderen har prøvd flere forskjellige formasjoner, men spillerne har slitt med å skape gode relasjoner og laget skaper lite framover.

Én av dem som har vært ut og inn av laget, er spanske Ander Herrera. Midtbanespilleren startet sesongen som førstevalg, men har blitt brukt lite siden i høst. De siste ukene har sjansen bydd seg igjen, og 25-åringen står med fem mål i alle turneringer.

- Jeg har egentlig ikke satt et mål for mange jeg skal score. Vi er et offensivt lag, og jeg er glad for å kunne bidra. Å score flere var noe jeg kunne bli bedre på, sier han.

Sunderland har på sin side bare to seirer på de siste ti seriekampene. Laget ligger på 16.-plass og er truet av nedrykk, men de skaper ofte problemer for topplagene.

(NTB)