United med rekordhøye lønnsutgifter

Det er også rekord for Premier League.

GODT BETALT: Keeper David de Gea har en ukelønn på cirka 4 millioner kroner. Manager Ole Gunnar Solskjær tjener rundt 85 millioner kroner i året. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
GODT BETALT: Keeper David de Gea har en ukelønn på cirka 4 millioner kroner. Manager Ole Gunnar Solskjær tjener rundt 85 millioner kroner i året. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag ble informasjonen om lønningene for 12-månedersperioden sommer 2018 til 2019 tilgjengelig for allmennheten. United har aldri tidligere har et slikt budsjett (3,8 milliarder) for lønnsutbetalinger. Det er også rekord for Premier League.

Det har økt med hele 1,15 milliarder kroner og 43 prosent bare i løpet av de tre siste årene.

Det er ventet at United runder 4-milliardgrensen med klar margin når tallene for den pågående sesongen offentliggjøres om et snaut år.

United betaler blant annet fortsatt cirka 3,2 millioner kroner per uke til Alexis Sánchez. Dette selv om han er utlånt til Inter og også for tiden skadd.

Keeper David de Gea har en ukelønn på cirka 4 millioner kroner. Manager Ole Gunnar Solskjær tjener rundt 85 millioner kroner i året.

Tirsdag kom det fram at en av United-eierne, amerikaneren Kevin Glazer, har overfør sine aksjer (13 prosent) i klubben fra B-kategori til A. Det betyr at aksjene er tilgjengelig for salg på New York-børsen NYSE.

Bakgrunnen skal være at Glazer vurderer å kvitte seg med sin aksjepost fordi han frykter et kursfall om Uniteds svake spill fortsetter. Flere av Glazers søsken har også store eierposter i United.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer