United-melding stopper ikke Rooney-ryktene

- Kan forsvinne om tre måneder.

PÅ VEI BORT? Spekulasjonene om Wayne Rooneys framtid herjer videre. Foto: Brian Snyder/REUTERS
PÅ VEI BORT? Spekulasjonene om Wayne Rooneys framtid herjer videre. Foto: Brian Snyder/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Manchester United så seg søndag ettermiddag nødt til å gå ut med en pressemelding for å avvise ryktene om at Wayne Rooney kan bli solgt i januar.

Tross denne meldingen fra Old Trafford, lever spekulasjonene videre.

Seint søndag kveld meldte både The Guardian og Press Association at Rooney har gitt klubben beskjed om at han ikke vil skrive under på noen ny kontrakt med United.

Avvist som nonsens - Dermed har klubben lite annet valg enn å selge ham, skriver nyhetsbyrået PA.

- Rooneys avgjørelse er basert på alvorlige uenigheter med sir Alex Ferguson, skriver Guardian.

Saken startet med spekulasjoner i søndagsavisene, før United besluttet å sende ut en pressemelding.

- Det å foreslå at Wayne Rooney kommer til å bli solgt i januar, er nonsens, heter det i uttalelsen fra klubben.

Troverdige medier hevder altså nå at de har kilder på at Rooney allerede har bestemt seg.

I krangel med Fergie Dette trenger nødvendigvis ikke bety at Rooney forsvinner allerede i januar, for han har kontrakt til sommeren 2012. Men da kan han gå gratis, og det vil nok United prøve å forhindre.

Rooney har hatt en tung sesong, både på og utenfor banen. Før helga havnet 24-åringen i en offentlig krangel med Ferguson.

Fergie har sagt at landslagsspissen har vært ankelskadd, men Rooney selv påstår at han ikke har hatt noen ankelproblemer denne sesongen. Og du taler helst ikke Ferguson imot om du ønsker å bli på Old Trafford. Forholdet mellom de to er ikke akkurat, skal vi tro britiske medier, på bryllupsreisenivå for tida.

I går var Rooney henvist til en plass på benken da Manchester United startet lovende, men tabbet seg ut mot nederlagsdømte West Bromwich og rotet bort en tomålsledelse på hjemmebane for første gang på 10 år.

Rooney ble kastet inn 18 minutter før slutt, uten at det hjalp.

THE BOSS: Sir Alex Ferguson har tidligere kvittet seg med spillere han har havnet på kant med. Nå melder flere medier at forholdet mellom skotten og Wayne Rooney ikke akkurat er på bryllupsreisenivå. Foto: JON SUPER/AP
THE BOSS: Sir Alex Ferguson har tidligere kvittet seg med spillere han har havnet på kant med. Nå melder flere medier at forholdet mellom skotten og Wayne Rooney ikke akkurat er på bryllupsreisenivå. Foto: JON SUPER/AP Vis mer