United mislyktes med Henke-framstøt

Veteranen var fristet, men takket nei.

(Dagbladet.no): Til tross for at Sir Alex Ferguson forsøkte å overtale ham, reiste Henke Larsson tilbake til Helsingborg etter 13 kamper og tre mål for Manchester United.

36-åringen rakk uansett å gjøre seg populær i klubben blant trenere, spillere og supportere - og fikk sin del av æren for at United tok ligagullet foran Chelsea.

I dag skriver Expressen at Ferguson før sesongstart i august forsøkte å lokke spissveteranen tilbake til Old Trafford.

Og denne gangen ønsket ikke skotten å måtte gi slipp på ham etter bare tre måneder - planen var at Larsson skulle være der hele sesongen.

Nok en gang viste imidlertid Larsson lojalitet til Helsingborg, selv om de gjorde det dårlig. Men han skal ha vært «utrolig fristet» av Uniteds tilbud, ifølge Expressen

- I min karriere i Skottland og Spania, og mitt korte opphold i Manchester, har jeg ikke vært med på å tape så mange kamper. Det er ikke en følelse jeg liker særlig godt, uttalte han denne sesongen.

Etter Uniteds seier mot Liverpool på søndag kom for øvrig Ferguson med en hilsen til Larsson.

- Jeg så du scoret her forleden, bra jobbet. Vi savner deg, sa United-manageren.

BLE EN UNITED-HIT: Henrik Larsson ble raskt en suksess på Old Trafford. Her feirer han scoring i debuten mot Aston Villa. Foto: AFP
BLE EN UNITED-HIT: Henrik Larsson ble raskt en suksess på Old Trafford. Her feirer han scoring i debuten mot Aston Villa. Foto: AFP Vis mer

I går ble Larsson i skotske medier linket til gamleklubben Celtic, der han har legendestatus med 242 mål på 315 kamper. Selv har veteranen avstått fra å gi noe svar om framtida etter at den svenske sesongen var ferdig i høst.

GIR SEG I HELSINGBORG?:</B> Henrik Larsson er i tenkeboksen.