United mistet 2514 norske supportere etter marerittsesongen

Liverpool nærmer seg.

TO TRENDER: David Moyes (t.h.) bidro til supporterflukt fra Manchester Uniteds norske supporterklubb, samtidig som hans arvtaker i i Everton, Robserto Martinez (t.v.) gjorde en god sesong med Everton, som økte medlemsmassen på sin norske supporterklubb med 375 prosent. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
TO TRENDER: David Moyes (t.h.) bidro til supporterflukt fra Manchester Uniteds norske supporterklubb, samtidig som hans arvtaker i i Everton, Robserto Martinez (t.v.) gjorde en god sesong med Everton, som økte medlemsmassen på sin norske supporterklubb med 375 prosent. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): David Moyes' første, siste og eneste sesong som Manchester United-manager ble en gedigen nedtur for klubben. Skotten fikk fyken, og ble erstattet av Louis van Gaal. 

De dårlige prestasjonene på banen ga seg også utslag i medlemstallet i den offisielle, norske supporterklubben MUSCS.  

Før fjorårssesongen hadde 44 520 United-supportere betalt medlemskontingent. I slutten av mai i år var det samme tallet 42 006 - en nedgang på 2514, eller 5,6 prosent. Det viser tall fra Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF). Ikke så farlig, mener styreleder i MUSCS, Bård Skaar Viken. 

Skryter av Liverpool - Det er nok litt tilfeldig, selv om det sportslige selvsagt virker inn. De siste årene har vi sett en utflating i medlemsveksten vår. Økonomisk betyr det ikke så altfor mye, medlemskontingent er bare én av tre hovedinntektskilder, så svingningene er ikke kritiske, sier Viken til Dagbladet. 

De to andre inntektskildene er salg av drakter og suvenirer, samt organisering og salg av turer til United-kamper. Sistnevnte er det som gir klart mest penger i kassa, og all den tid supporterklubben er en ideell organisasjon, går alt av et eventuelt overskudd tilbake til driften. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer