Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United møter «mannen som reddet Ferguson i 1990»

- Han scoret et viktig mål, sier Sir Alex om kveldens motstander-manager.

DEBUT: Alex Ferguson har lovet at Gabriel Obertan (t.v.) får debutere for Manchester United i kveld. Michael Owen er en av de etablerte spillerne som er med i en b-preget tropp mot Barnsley i kveld. Foto: Neil Jones, AFP/Scanpix
DEBUT: Alex Ferguson har lovet at Gabriel Obertan (t.v.) får debutere for Manchester United i kveld. Michael Owen er en av de etablerte spillerne som er med i en b-preget tropp mot Barnsley i kveld. Foto: Neil Jones, AFP/Scanpix Vis mer

||| • Følg ligacupen direkte fra klokka 20.45

(Dagbladet.no): Mark Robins har fått rykte på seg for å være «mannen som reddet Alex Ferguson» da han som 20-åring scoret det eneste målet i en FA-cupkamp mot Nottingham Forest i januar 1990.

Mange tror seieren var avgjørende for at Alex Ferguson fikk fortsette som manager etter de fire første årene i United. Snart 20 år seinere er det lett å se at det ikke har vært noen ulempe for klubben.

I kveld er Mark Robins motstander - som manager for Barnsley i ligacupen. Og dermed måtte selvsagt Ferguson kommentere redningsaksjonen.

- Tror ikke han reddet meg
Men han tror ikke han kan takke Robins for at han har fått bygge opp nye generasjoner med mesterlag de to siste tiårene.

- Målet mot Forest var viktig, ikke misforstå meg, og ingen vet jo hva som ville skjedd uten det, men jeg tror ikke det reddet jobben min, sier Sir Alex til Uniteds hjemmeside.

Men han tør altså ikke si det helt sikkert.

- Du vet aldri i fotball. Hvem vet hvordan klubben ville reagert om vi hadde tapt og om supporterne hadde vendt seg mot oss. Selv om det var uvanlig at United-fansen gjorde det, sier Ferguson.

Obertan debuterer
Den 17 år gamle Oslo-gutten Joshua King er i United-troppen i kveld, og kan få sin andre a-lagskamp. Han debuterte i forrige runde mot Wolves.

I kveld ligger det an til a-lagsdebut for franske Gabriel Obertan, som ble hentet fra Bordeaux i sommer. 20-åringen hadde spilt med ryggplager i lengre tid i Frankrike, men skal nå være på god vei mot toppform.

- Han spiller mot Barnsley, det er en fin start for ham. Vi tar det rolig med ham, for vi vil ha ham tilbake til hundre prosent, sier Ferguson til manutd.com.

United bruker ligacupen til å slippe til en del av de unge talentene. Magnus Wolff Eikrem var også tiltenkt en plass i troppen i kveld, men har fått reise hjem til Norge noen dager på grunn av en skade.

Følg ligacupen direkte fra klokka 20.45

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media