LOVORD: Jose Mourinho hyllet spillernes reaksjon etter tapet mot Chelsea, på sin pressekonferanse onsdag. Foto: Danny Lawson / Pa Photos / NTB / Scanpix
LOVORD: Jose Mourinho hyllet spillernes reaksjon etter tapet mot Chelsea, på sin pressekonferanse onsdag. Foto: Danny Lawson / Pa Photos / NTB / ScanpixVis mer

United møter Rostov etter turbulent uke: - Vi kjører på med alt vi har

Jose Mourinho hyller sin «fantastiske gjeng med gutter», og sier at Manchester United vil gjøre alt de kan for å gå videre i Europa League.

(Dagbladet): - Det er en viktig turnering for oss. Det har vi sagt siden dagen den begynte. Det er grunnen til at vi har stilt med et godt lag fra dag én i forsøk om å gå videre i turneringa, sier Mourinho før torsdagens møte med FC Rostov på Old Trafford.

Oppgjøret i Russland endte 1-1.

Manchester United har hatt en turbulent uke, med tapet mot Chelsea i kvartfinalen i FA-cupen som høydepunkt. Det hele toppet seg da flyet Mourinho og co skulle ta hjem, ikke var på Heathrow. Dette førte til at laget måtte kjøre i stedet, og kom derfor hjem sent natt til tirsdag.

Mourinho brukte deler av pressekonferansen til å hylle spillernes håndtering av situasjonen.

- De var på trening igjen klokka tolv på tirsdag, som de profesjonelle spillerne de er og med det gode engasjementet de har. Jeg jobber med en fantastisk gjeng av gutter. Mer kan jeg ikke si.

- Vi fikk tre «gaver». Vi hadde én gave, vi tenkte det var nok. Den første var å spille på mandag. Den andre var å spille med ti mann. Den tredje var å ha en promenade på M6. Men vi er profesjonelle, neste morgen var vi her. Nå kjører vi på med alt vi har. Jeg tror fansen vil gi oss det lille ekstra.

FA har i ettertid varslet at de ønsker å straffe United-spillerne for deres oppførsel under kvartfinalen.

UTVIST: Manchester United-spillerne raste da dommer Michael Oliver ga Ander Herrera sitt andre gule kort i førsteomgang av kvartfinalen i FA-cupen mot Chelsea. Chelsea vant 1-0. Foto: Jason Brown / Jmp / Rex / Shutterstock / NTB /Scanpix.
UTVIST: Manchester United-spillerne raste da dommer Michael Oliver ga Ander Herrera sitt andre gule kort i førsteomgang av kvartfinalen i FA-cupen mot Chelsea. Chelsea vant 1-0. Foto: Jason Brown / Jmp / Rex / Shutterstock / NTB /Scanpix. Vis mer

Svak bortestatistikk

På pressekonferansen fortalte Mourinho at de møter et rutinert Rostov-lag, som har erfart tøffe bortekamper før mot blant annet Atletico Madrid i gruppespillet i Champions League. Bortestatistikken til det russiske laget er derimot ikke noe å skryte av.

På de siste 17 kampene Rostov har spilt borte, har de trukket det lengste strået kun to ganger. Det var i en treningskamp mot Tromsø og mot det soleklare bunnlaget i den russiske toppdivisjonen, Tom' Tomsk.

Rostovs trener, Ivan Danilitas, er likevel optimistisk.

- Begge klubber har sin egen historie. Vi er her for å lage historie, sier Rostov-trener Ivan Danilitas på sin pressekonferanse.

- Vi ønsker å gå sammen og gjøre en god prestasjon. Vi stoler på laget vårt. Vi har tro på hver eneste spiller og jeg er sikker på at hvis vi gjør vårt beste, vil resultatet bli positivt.

Forsvarsspiller Miha Mevlja støtter opp uttalelsene til treneren.

- Vår nøkkelspiller er laget. Hvis vi viser det på banen, frykter jeg ikke for våre sjanser, sier han til ESPN.

- Vi må være være tro til planen vår. Så fort vi er det, vil vi ha en sjanse til å gå videre til neste runde.

ÅKER: Rostovs gressmatte ga ikke de beste forutsetningene i det foregående møtet mellom Rostov og Manchester United. Foto: Simon Peach / Pa Photos
 / NTB / Scanpix
ÅKER: Rostovs gressmatte ga ikke de beste forutsetningene i det foregående møtet mellom Rostov og Manchester United. Foto: Simon Peach / Pa Photos / NTB / Scanpix Vis mer

Bannlyst bane

Rostov gjester Old Trafford med 1-1 i sekken fra deres hjemmebane Olimp-2. Mourinho gikk hardt ut mot banen etter kampen og hevdet at det var umulig å spille på den.

Denne uken bestemte den russiske toppdivisjonen seg for å suspendere banen til videre bruk, med begrunnelse om at banen kunne skade spillere.

Rostov-trener Ivan Danilitas legger ikke skjul på at banen de nå skal spille på, er bedre.

- Jeg tror hver eneste spiller på begge lag vil tjene på å spille på en bane av høyere kvalitet.

PS: Jose Mourinho opplyste på sin pressekonferanse at Anthony Martial og Wayne Rooney ikke er tilgjengelige på grunn av skader. Zlatan Ibrahimovic stod over FA-cup-kampen mot Chelsea grunnet utestengelse, men er tilgjengelig mot Rostov.

  • Manchester United - FC Rostov vises på MAX klokka 21:05.