GLITRENDE AVSLUTNING: Eden Hazard satte inn 1-0 for Chelsea med en glimrende avslutning. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB Scanpix
GLITRENDE AVSLUTNING: Eden Hazard satte inn 1-0 for Chelsea med en glimrende avslutning. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB ScanpixVis mer

United nær utlikning, men Eden Hazard ble den store helten for Chelsea

Vant storkampen.

• Chelsea - Manchester United 1-0 (1-0).

(Dagbladet): Manchester United kom til Stamford Bridge i kveld stinne av selvtillit etter seks strake seirer i Premier League.

De røde hadde ikke tapt i ligaen siden 1-2-kampen borte mot Swansea 21. februar.

Chelsea, på sin side, har heller ikke vært akkurat svake de siste månedene. Før dagens oppgjør sto José Mourinhos menn med 14 kamper i serien uten tap.

Det siste nederlaget i Premier League kom borte mot Tottenham første nyttårsdag.

Og Chelsea beholder den gode statistikken etter dagens storkamp.

United var i lange perioder det beste laget på Stamford Bridge, men det hjelper lite å skape sjanser og styre spillets gang når man ikke makter å score.

Det var nemlig Chelsea det eneste laget som klarte i kveld, selv om United var svært nær på tampen.

Nær scoring United - som hadde både Angel Di Maria og Robin van Persie på benken fra start - holdt imidlertid på å ta ledelsen etter bare tre minutter, da Luke Shaw la glimrende ut til en totalt umarkert Wayne Rooney i god posisjon.

Formspilleren forsøkte å styre kula i nærmeste kryss med innsiden av venstrefoten, men den skrudde noen få centimeter utenfor krysset - og lurte samtidig både en del TV-seere og folk på Stamford Bridge.

Ballen traff nemlig stolpen som holder nettet oppe, og spratt inn på baksiden av nettet, noe som fikk blant andre United-keeper David de Gea til å juble i noen få sekunder før han forsto at det ikke var scoring.

Uniteds tidlige sjanse var ikke noe blaff.

Louis van Gaals menn dominerte nemlig voldsomt innledningsvis på Stamford Bridge.

United-dominans De første 20 minuttene hadde de røde ballen to tredjedeler av tiden. De sto høyt i banen, og var flere ganger nær å spille seg helt gjennom.

Spesielt det gode samarbeidet mellom Luke Shaw og Ashley Young på venstresiden skapte trøbbel for de blå.

José Mourinho hadde åpenbart instruert sine gutter til å ligge dypt, skuffe unna det som kom og gå for det de har vært så giftige på denne sesongen: Lynraske kontringer.

SÅ NÆR: Her er ikke Hazard mange centimetrene fra å sette inn sitt andre for kvelden. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
SÅ NÆR: Her er ikke Hazard mange centimetrene fra å sette inn sitt andre for kvelden. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

De fikk imidlertid ikke mange gode overgangsmuligheter den første halvtimen. De gangene United mistet ballen, hadde de sikring, noe som gjorde det vanskelig for londonerne.

At en smårusten Diego Costa-erstatter, i Didier Drogba, heller ikke hadde mye fart i kroppen hjalp heller ikke spesielt for Chelsea.

Etter 35 minutter oppsto en situasjon som vil bli omdiskutert:

Chelsea ropte på frispark da det kunne se ut som United-keeper de Gea klarerte ballen med armen noen få centimetre utenfor egen sekstenmeterstrek, men dommer Mike Dean lot spillet fortsette.

Hazard-scoring Og så, helt mot spillets gang, tok Chelsea ledelsen, sannsynligvis omtrent nøyaktig som Mourinho hadde sett for seg:

Radamel Falcao mistet først ballen på egen banehalvdel i en duell med John Terry. Colombianeren fikk en dytt i ryggen og gikk overende, og ropte umiddelbart på frispark, men dommer Dean lot spillet gå.

Isteden satte Chelsea fart. Cesc Fabregas spilte strålende til Oscar, som sendte Eden Hazard gjennom alene på venstresiden av boksen med en herlig hælpasning.

Belgieren gjorde ingen feil, og fra spiss vinkel styrte han ballen mellom beina på de Gea og inn i nettmaskene, til 1-0.

Frustrert Falcao Like etter havnet en åpenbart frustrert Falcao i en ny duell med Terry. Etter at begge gikk over ende, mente United-spissen at Terry holdt ham nede da han skulle reise seg, og spissen ble forbanna på Chelsea-stopperen.

Cesar Azpilicueta så imidlertid raskt hva som skjedde, og gikk inn for å skille de to. Dommer Dean tok så begge til side for å be dem roe seg.

Rett før pause var Falcao i sentrum igjen, men colombianeren var akkurat for sent ute da Young slo blindt inn i Chelsea-boksen.

Dermed kunne Mourinhos menn gå til pause med ledelse.

Nesten 2-0 Ni minutter etter hvilen var Hazard ekstremt nær å sette inn sitt andre for dagen.

Chelsea satte fart etter en horribel tversoverpasning fra Ander Herrera. Didier Drogba skjøt fra spiss vinkel i god posisjon, men ballen touchet borti Chris Smalling og gikk over en utrustende David de Gea.

På bakre stolpe kom Hazard i høy fart, men belgierens forsøke på å styre ballen i det åpne målet traff treverket.

Etter timen var det Uniteds tur til å skape farligheter.

Først presset Paddy McNair fram en retur fra Thibaut Courtois med et godt skudd fra distanse, og fikk Juan Mata muligheten, men spanjolen fikk ikke ordentlig trøkk på avslutningen.

Falcao i stolpen United dominerte stort utover omgang nummer to, men halvveis satte Mourinho inn Ramires for landsmannen Oscar for å forsøke å stabilisere midtbanen.

VILL FEIRING: Eden Hazard og Didier Drogba feirer førstnevntes 1-0-scoring. Foto: NTB Scanpix
VILL FEIRING: Eden Hazard og Didier Drogba feirer førstnevntes 1-0-scoring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det hadde ikke spesielt stor effekt.

United fortsatte nemlig presset, og etter 76 minutter var Falcao fryktelig nær.

Shaw slo gjennom spissen i god posisjon med en glimrende stikker, men avslutningen fra spiss vinkel traff nærmeste stolpe med voldsom kraft.

Klarte ikke score United fortsatte å kjøre på etter gigantmuligheten, men de kom aldri nærmere enn Falcaos stolpetreff.

Fire minutter på overtid ropte United på straffe, men Ander Herrera fikk - sannsynligvis korrekt - gult kort for filming i Chelsea-feltet.

Dermed endte storoppgjøret med 1-0-seier til Mourinho i managerduellen med van Gaal.

Etter kveldens seier er Chelsea svært nær nok en Premier League-tittel. De helblå er nå ti poeng foran andreplasserte Arsenal når begge lagene har seks kamper igjen.

United følger poenget bak Arsene Wengers menn, men Manchester-klubben har en kamp mer spilt.

FIKK DET SOM HAN VILLE: Chelsea-boss Jose Mourinho hadde åpenbart en plan i kveld. Den fungerte. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix
FIKK DET SOM HAN VILLE: Chelsea-boss Jose Mourinho hadde åpenbart en plan i kveld. Den fungerte. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix Vis mer