United nærmest i et intenst byderby

Uavgjort mellom gigantene.

 UFARLIG:  Kevin de Bruyne forsøkte seg her på en lekker frisparkvariant, men muren sto i veien på forsøket. Foto: Action Images / NTB Scanpix.
UFARLIG: Kevin de Bruyne forsøkte seg her på en lekker frisparkvariant, men muren sto i veien på forsøket. Foto: Action Images / NTB Scanpix.Vis mer

• Manchester United - Manchester City (0-0) 0-0

(Dagbladet): Supersøndagens absolutte høydepunkt var det intense Manchester-derbyet. Byrivalene startet forsiktig og de første 20 var preget av to defensivt sterke lag.

Rooney-sting Etter 24 minutter måtte Wayne Rooney, som ble 30 år i går, ut på sidelinjen og ble stiftet sammen etter en hodeskade.

Den intense nerven i kampen var konstant til stede, og matchen vaiet som et flagg i vinden.

Det var likevel tydelig at Louis van Gaal og Manuel Pellegrini hadde fokusert på defensiv struktur. Da lagene tuslet inn til pause var fasit null skudd på mål og egentlig skikkelige sjanser.

Yaya Touré kanskje nærmest med et halvfarlig skuddforsøk mot slutten av første halvdel.

Eneste lyspunkt de første 45 var Anthony Martial, som virket pigg og fintet unna flere City-spillere. Blant annet pådro han Vincent Kompany og Fernandinho hvert sitt gule kort.

Høyere fart Lagene kom ut av spillertunnelen med litt mer tempo i beina, og kampen åpnet seg mer opp. Etter 50 minutter steg Chris Smalling til værs og stanget til. United-stopperens hodestøt gikk centimeter utenfor stolpen.

Kampen fortsatte å være jevnspilt, men United hadde ballen klart mest.

Minutter etter hevder mange at United skulle hatt straffe da Ander Herrera ble felt av Raheem Sterling, men Mark Clattenburg førte pipen opp til munnen og dømte hjørnespark.

Det ebbet frem og tilbake. Ingen av lagene overbeviste og flere av Citys spillere var en skygge av seg selv. Manchester United fremsto som de ofte har gjort under van Gaal.

Sterke defensivt, men med klare uromomenter på topp.

Tverliggeren Disse uromomentene var dog ingenting å skryte av i denne matchen hvor begge lag virket og ha lite å bringe med i det offensive spillet.

Men så våknet Manchester United til, og jekket opp et hakk. Først et skudd i tverrliggeren, før Marouane Fellaini var nære å bli tungen på vektskålen da han skjøt, men bakerst var Joe Hart og stengene på Citys side.

0-0 på Old Trafford. Omtrent null skudd på mål, og før de siste ti minuttene var det egentlig veldig lite som skjedde.

Matchen de fleste fotballelskere gledet seg til ble 90 trause minutter med defensiv organisering.