United nektes triumfferden i Manchester

- For farlig, mener politiet.

(Dagbladet.no) Etter en mesterligafeiring som ifølge engelske aviser varte langt ut på morgenkvisten i dag, setter Manchester United-spillerne seg i kveld på flyet hjem til England.


Tradisjonen tilsier stort oppmøte på flyplassen i Manchester etterfulgt av hyllest av tusener av mennesker i åpen dobbeltdekker gjennom bygatene - men slik blir det ikke.

United nektes nemlig den tradisjonelle bussparaden av politiet i byen.


- Manchester United-fansen fortjener muligheten til å feire, men det må skje under sikre forhold, sier Dave Thompson i Manchester-politiet, ifølge Guardian.

- 1999 ga oss bekymringer

Politiet besluttet å droppe paraden etter at Glasgow Rangers-fansen gikk amok i byen etter UEFA-cuptapet på City of Manchester Stadion forrige onsdag.

- Den forrige store hjemkomsten var etter triumfen i 1999, og da oppsto det store sikkerhetsutfordringer med tanke på risikoen for at folk skulle bli klemt i hjel. Manchester United er verdens største klubb, og en parade i år vil trekke enda flere folk, sier Thompson.

Avgjørelsen har møtt stor misnøye og kritikk fra United-fansen, som selvfølgelig husker paraden i 1999 med stor glede.

- RISIKABELT: Manchester-politiet vil unngå den spontane feiringen som preget United-spillernes hjemkomst i 1999, og vil heller arrangere en fest i mer kontrollerte omgivelser. Foto: REUTERS/SCANPIX
- RISIKABELT: Manchester-politiet vil unngå den spontane feiringen som preget United-spillernes hjemkomst i 1999, og vil heller arrangere en fest i mer kontrollerte omgivelser. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kan få festen senere

Flere peker på at paradene sjelden har ført til store problemer, blant annet møtte nærmere 150 000 Portsmouth-fans opp for å hylle sitt lag etter FA Cup-triumfen sist helg, - og bare en person ble arrestert i etterkant.

Da Liverpool vendte hjem etter sin mesterligaseier i 2005 ble de møtt av rundt én million mennesker, også den gang uten at det inntraff store ulykker.

Dave Thompson trøster Uniteds supportere med at det likevel kan bli fest, om enn ikke på en stund.

- Vi har blitt enige om å jobbe for at en feiring kan finne sted under trygge forhold senere i sommer, sier polititalsmannen.

United nektes triumfferden i Manchester
TRANGT OM PLASSEN: Når byens helter skal hylles møter folk opp i hopetall.