Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-obligasjonene er årets verste

Flere hundre millioner er forduftet.

GLAZER-PROTEST: Manchester United-fansen bruker fargene til klubben forløper Newton Heath for å vise sin avsky for eierne. Foto: AFP/ANDREW YATES.
GLAZER-PROTEST: Manchester United-fansen bruker fargene til klubben forløper Newton Heath for å vise sin avsky for eierne. Foto: AFP/ANDREW YATES. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Manchester United kom kjapt i havn med utstedelsen av 500 millioner pund (4,6 milliarder kroner) i obligasjoner, de ble mer enn fulltegnet innen fristen.

På kort sikt tyder lite på at United-obligasjonene er en god investering for de som har handlet.

Ifølge Financial Times er Manchester Uniteds rentebærende gjeldsbrev blant de aller dårligste på markedet så langt i år, United-obligasjonene har på drøye to uker rukket å gi kjøperne et stort papirtap.

93 og 94,5 prosent United-eieren Malcolm Glazer gjorde om bankgjeld til obligasjoner for å betale mindre i rente, samt for å ha mulighet til å hente ut større utbytte av sin investering.

De som har kjøpt United-pakka har ikke tjent noe som helst. Obligasjonene er delt i to deler, og de er nå verd henholdsvis 93 og 94,5 prosent av tegningsverdien.

- I et hyggelig kredittmarket er Manchester Uniteds obligasjoner noen av de verste siden starten av 2009, sier Société Générales kredittstrateg Suki Mann.

Omregnet til kroner og øre har United-obligasjonene sunket med opp mot 300 millioner kroner. Ifølge eksperter avisa har snakket med fører obligasjonstapene til at United kan få problemer med å utstede nye.

For høy pris oppgis som hovedårsaken til verdifallet.

Champions League Manglende kredittrating får også skylda for Uniteds obligasjonstrøbbel, akkurat som First Securities-kredittsjef Pål Ringholm antydet overfor Dagbladet da United lette etter kjøpere.

Manchester United-eierne skal ikke ha planer om å hente inn mer kontanter før de ser hvordan laget gjør det i lukrative Champions League utover våren, skriver avisa.

Da United-representanter reiste verden rundt for å selge sine obligasjoner viste klubben fram et dokument på 322 sider. Der kom det fram at United blant annet frykter at klubbens verdi kan synke på grunn av terroraksjoner, byrival Citys sportslige suksess og manager Alex Fergusons avgang.

I tillegg viste papirene at Glazer-familien tok ut 182 millioner fra United-kassa det siste regnskapsåret.

50 rikinger Mange United-fans ønsker å kvitte seg med klubbens eiere fra USA, og supporterorganisasjonen MUST er for tida på jakt etter investorer som kan kjøpe ut Glazer-gutta.

VIL KJØPE: Rike United-fans brygger på planer om å kjøpe hjem klubben fra Malcolm Glazer. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
VIL KJØPE: Rike United-fans brygger på planer om å kjøpe hjem klubben fra Malcolm Glazer. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Ifølge Keith Harris, direktør i investeringsbanken Seymour Pierce, har 50 velstående supportere meldt seg med tanke på å skrape sammen nok milliarder til å skvise amerikanerne ut fra Old Trafford.

BUDSKAP: Slik demonstrerer enkelte United-fans på kamp. Foto: AFP/CARL DE SOUZA
BUDSKAP: Slik demonstrerer enkelte United-fans på kamp. Foto: AFP/CARL DE SOUZA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!