United og Ajax er enige om en sum for Daley Blind

Gjenforenes med van Gaal.

TIL MANCHESTER?: Daley Blind. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB Scanpix
TIL MANCHESTER?: Daley Blind. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Overgangsvinduet nærmer seg slutten, og Manchester United jakter desperat den eller de som kan styrke forsvarsleddet. Helt siden Luis van Gaal tok over som sjef på Old Trafford har det blitt spekulert i om managerens landsmann Daley Blind kan være på vei. 

Blind gjorde et godt mesterskap for Nederland i Brasil, med nettopp van Gaal som sjef. 

Nå ser det ut til at det har blitt fortgang i sakene.

Bekreftet på Twitter Først meldte flere britiske medier, deritblant BBC, at Ajax hadde godtatt et bud fra United på 24-åringen, som både kan spille venstreback i sentralt på midten.  

Ikke lenge etterpå bekreftet den engelske storklubben via Twitter at klubbene er enige om en avtale. Fortsatt gjenstår Blinds personlige betingelser og en legesjekk før overgangen er i boks.

Milliardhandel Fotballdirektør i Ajax, den tidligere Arsenal-spilleren Marc Overmars, har tidligere sagt at klubben har lite lyst til å selge, med mindre det kommer et bud som nederlenderne mener matcher verdien på Blind. Ifølge BBC skal 24-åringen være verdsatt til snaut 150 millioner kroner. 

Van Gaal har allerede brukt store summer på fire andre spillere denne sommeren. Angel Di Maria fra Real Madrid satte britisk overgangsrekord, og i tillegg har Luke Shaw, også venstreback som Blind, Anders Herrera og Marcos Rojo kommet inn dørene på Old Trafford. Skulle Blind bli United-spiller, har fjorårets seriesjuer brukt nærmere halvannen milliard kroner på kjøp i år.

Og som speider, sportsdirektør og fotballskribent Tor-Kristian Karlsen påpeker på Twitter: Fire av fem sommersigneringer i den røde delen av Manchester er venstrebeinte.