Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- United og Arsenal bedre enn Liverpool

Mourinho vurderer rivalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er bare to og en halv uke til seriestart i Premier League. Den psykologiske krigføringen er definitivt i gang.

Først ute er Chelsea-manager José Mourinho, som villig rangerer de andre topplagene overfor The Independent.

- Jeg tror fortsatt at Manchester United og Arsenal blir de beste lagene, på tross av at Arsenal tok fjerdeplassen sist mens Liverpool kom på tredje. Det har med kvaliteten på fotballen, måten de spiller på. Og forsterkningene av stallen er nøkkelen, sier Mourino fra Los Angeles.

Styrkes av Carrick

Han har fått med seg innkjøpene i storklubbene, og mener United gjorde lurt i å sikre seg Michael Carrick.

- United blir mye bedre med Carrick. Han er en god spiller og jeg tror de kan bli sterke. Arsenal hadde ikke suksess i ligaen sist sesong, men de hadde likevel suksess. Det kan du si fordi de kom til Champions League-finalen ved hjelp av veldig god fotball hele veien.

Sier Mourinho som skryter spesielt av Arsenals kjøp av playmakeren Tomas Rosicky.

Men hva er det Chelsea-manageren misliker eller frykter ved John Arne Riises Liverpool?

SKRYTER AV UNITED OG ARSENALS KJØP: Selv har Jose Mourinho sikret seg blant andre Andrei Sjevtsjenko (t.h) og Tyskland-kaptein Michael Ballack. Foto: Scanpix/Reuters
SKRYTER AV UNITED OG ARSENALS KJØP: Selv har Jose Mourinho sikret seg blant andre Andrei Sjevtsjenko (t.h) og Tyskland-kaptein Michael Ballack. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Liverpool er anderledes. De er veldig tøffe, det er vanskelig å slå dem. Hvis de scorer et mål før deg, så er det vanskelig å gjøre noe med det fordi de forsvarer seg med 11 spillere. De er veldig kompakte, sier Mourinho.

Slåss mot seg selv

Utspillet kan vanskelig tolkes som noe annet enn et kjedelig-stempel på laget fra Anfield.

- Jeg liker bedre måten Manchester United og Arsenal spiller fotball på, sier Chelsea-treneren.

Portugiseren mener det bare er Chelseas egen feil dersom klubben ikke hanker inn et tredje strake seriegull til våren.

- Vi slåss mot oss selv, vi er nødt til å gi oss selv utfordringer. Jeg tror ikke det blir lett for andre klubber å stoppe oss, vi bygger et veldig sterkt lag og en sterk familie.

En som inntil videre har meldt seg ut av Mourinhos slekt er William Gallas. Chelsea bekreftet i går at den franske forsvareren ikke møtte opp på treningsleiren i USA.

Gallas fikk ikke fri

image: - United og Arsenal bedre enn Liverpool

- William ba om ekstra tid etter VM, men fikk beskjed om at han likevel skulle møte i Los Angeles på avtalt tid. Han kom ikke og vi vurderer hvilke følger det får for ham, skriver Chelsea på sin hjemmeside.

Spillerens agent mener Gallas\' avbud skyldes en misforståelse mellom ham og klubben.

• Din kommentar: Hvilke lag er Premier Leagues tre sterkeste?