POLITIET TAR SAKEN: Her går Craig Bellamy løs på en United-supporter. Foto: PA
POLITIET TAR SAKEN: Her går Craig Bellamy løs på en United-supporter. Foto: PAVis mer

United og Bellamy etterforskes av politiet

Bråk og myntkast på Old Trafford.

||| (Dagbladet.no): Det gikk hardt for seg, både på banen og på tribunen under gårsdagens Manchester-derby.

Craig Bellamy dyttet til en United-supporter som brøt seg inn på banen på overtid. Både City-spissen og Manchester United kan bli straffet av det engelske fotballforbundet for den hendelsen.

City-spissen fordi han fysisk la hånd på supporteren, United fordi de ikke klarte å holde fans unna gressteppet.

Greater Manchester-politiet sier i dag at 51 supportere ble fraktet ut av arenaen i går.

- På slutten av derbyet mellom Manchester United og Manchester City løp en mann inn på banen, han ble tatt hånd om av politiet og vakter. I løpet av hendelsen skjedde det noe mellom mannen og en spiller fra Manchester City FC. Vi har ikke mottatt en klage fra noen av partene, men politiet fortsetter å undersøke hendelsen, sier en polititalsmann.

Gary Neville, Uniteds ubenyttede innbytter, lever også farlig etter sin elleville feiring, i retning av City-fansen. 34-åringen ble bøtelagt for feiring mot Liverpool-fansen i 2006.

I tillegg kan United straffes for kasting av mynt fra United-supporterne i Stratford End mot City-innbytter Javier Garrido, i pausen. Trolig var målet for mynten Carlos Tevez, den tidligere United-spissen som ble pepet ut hver gang han var nær ballen i går.

- Det kom noe fra tilskuerne, men han er ok, sier City-manager Mark Hughes om myntkastet.

City-sjefen så ikke hendelsen med Bellamy, og forsvarer sin spiss med at supporteren aldri skulle fått løpe inn fra tribunen.

- Jeg er sikker på at folk kommer til å gjøre mye ut av dette, sier Hughes.

LØP MOT CITY-FANSEN: Ifølge Sky Sports løp Neville jublende mot City-fansen, før han stoppet opp og latet som han varmet opp. Foto: AFP/ANDREW YATES
LØP MOT CITY-FANSEN: Ifølge Sky Sports løp Neville jublende mot City-fansen, før han stoppet opp og latet som han varmet opp. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer