United og Chelsea slåss om 7-åring

Hysteri etter DVD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gigantene i britisk fotball kjemper ikke bare om Lyn-talentet John Obi Mikel (18).

Den anerkjente britiske avisa The Times skriver i dag at klubbene også er i drakamp om «verdens mest lovende guttunge».

Han heter Panos Armenakas, er sju år og fra Sydney i Australia.

Gutten har allerede vært på besøk hos Barcelona, og ble denne uka invitert til Bolton i desember.

Nå prøver både Manchester United og Chelsea å kuppe gutten, dersom foreldrene gjør alvor av å flytte til Europa. Formål: Sikre sjuåringens fotballframtid.

Sendte DVD til toppklubber

Talentet til miniputten skal være så stort at ungdomsavdelingene på Stamford Bridge og Old Trafford hoppet i setene da dvd-en ble spilt av.

Opptakene er sendt til toppklubbene av pappa Armenakas. Barca var først ut, og betalte en måneds opphold for gutten som da bare var seks år i januar.

- Vi gjorde dette ved å sende en DVD. Alt var lagt til rette for oss. De behandlet de unge spillerne akkurat som om de var proffer. Det handlet bare om teknikk og berøringsspill. Til og med de under åtte blir trent av proffer, tidligere landslagsspillere. Det var forbløffende og Panos elsket det, sier pappa John Armenakas til Sydney Morning Herald.

Proffklubbenes åpenlyse sikling plager fotballmiljøet hjemme i Australia.

- Dette irriterer meg. Denne guttungen bør få være i fred, og kose seg med fotballen. Han trenger ikke å tenke på en karriere i fotball. På den alderen skal det bare være morsomt, sier Australias fotballdirektør Branko Culina.

Burde spilt piano?

Pappa Armenakas er ikke enig. Han mener sønnen er nødt til å emigrere, og tror det ikke ville blitt noe oppstyr dersom sønnen hans spilte fiolin eller piano.

- Han har et enestående talent. Hvis det er ressurser i Australia til å hjelpe ham fram, hvor finnes dem? Jeg er født og oppvokst i Australia, jeg må ikke ta med sønnen min til utlandet. Men det er ikke så mye for ham her, i form av teknikkutvikling, sier Armenakas senior.

Samtidig kan sjuåringen sikre hele familien økonomisk.

- Hvis han blir tatt opp som amatør av en europeisk klubb, så vil klubben også sørge for skolegang og hus for familien hans i tillegg, sier fotballpappaen.

Armenakas-familien må uansett vente litt. Fifa-reglene tillater ikke klubber å hente unger som er under åtte år.

• Lese mer om Armenakas? 7-åringen hos Sydney Morning Herald

VERDENS STØRSTE TALENT? Australierne er kritiske til at Panos Armenakas skal flytte utenlands.
TALENTSTRID: Fortsatt er det ikke avklart hvor John Obi Mikel spiller fra januar. Både United og Chelsea ønsker 18-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer