SJOKKSEIER: Mario Balotelli (t.h) puttet to da City overrasket med 6-1 på Old Trafford 23. oktober. United ser for seg revansje i FA-cupen. Foto: REUTERS/Darren Staples
SJOKKSEIER: Mario Balotelli (t.h) puttet to da City overrasket med 6-1 på Old Trafford 23. oktober. United ser for seg revansje i FA-cupen. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

United og City krangler om FA-cupbilletter

Vertene klages inn til FA.

(Dagbladet): Manchester United følger Manchester City som en skygge på Premier League-tabellen, bare to poeng skiller liga- og FA-cupmesterne.

Søndag 8. januar møtes lagene på Etihad Stadium for 3. rundekamp i FA-cupen, og kjeklingen har begynt lenge før lagene går på banen.

Ifølge The Guardian og Daily Mail har United klaget City inn til det engelske fotballforbundet (FA).

Får ikke 15 prosent Årsaken er at United ikke er fornøyd med antallet billetter United-fansen får kjøpe, City vil begrense antallet til omlag 5400.

Ifølge reglene for tildeling av plasser skulle United hatt 7170, det er 15 prosent av kapasiten på snaue 48 000 tilskuere inne på Citys arena.

City forsvarer det lave billettantallet med sikkerhetshensyn og logistikk, og henviser til at bortefans aldri har fått mer enn 6100 de siste åtte årene.

Dessuten er det kjent at Manchester United aldri gir bortefansen mer enn 8500 plasser på cupkamper, det har FA godkjent fordi Old Trafford er Storbritannias største arena med 76 000 plasser.

11,2 prosent Hos United vekker det mistenksomhet at Citys forslag til de rødekledde er på 11,2 prosent av stadionplassene, akkurat det samme som United gir ut i cupkamper.

Innad i City avvises det at billettantallet er et slags takk for sist til ligamesterne. Dessuten fikk byrivalene bare 5300 plasser da lagene møttes i ligacupens semifinale for knappe to år siden.

CUPMESTERE: City-spillerne feiret sitt første trofé på 35 år i mai. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
CUPMESTERE: City-spillerne feiret sitt første trofé på 35 år i mai. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Fordi det ble bråk mellom fansen i Øst-Manchester den gangen er kampen ansett som et høyrisikooppgjør, og økt politioppmøte er et av Citys argumenter for å holde tallet på United-supportere nede.

Partene har vært i diskusjoner siden trekningen ble gjort 3. desember, uten å komme til enighet. Derfor har United nå sendt brev til FA med oppfordring om å stramme opp de «bråkete naboene».

- Fantastisk kamp City scoret hele seks mål og vant ligaoppgjøret mot United på Old Trafford i oktober. I tillegg ble United utslått av nettopp City i FA-cupsemifinalen i april.

- Det blir en viktig kamp, en fantastisk kamp. Det er synd at den kommer så tidlig i turneringen, fordi det betyr at ett lag blir slått ut, sier City-playmaker David Silva.

ALLTID MAKS 8500: Manchester United har fått aksept fra FA på at de ikke må gi ut 15 prosent av billettene på Old Trafford til cupkamper. Foto: AFP/GLYN KIRK
ALLTID MAKS 8500: Manchester United har fått aksept fra FA på at de ikke må gi ut 15 prosent av billettene på Old Trafford til cupkamper. Foto: AFP/GLYN KIRK Vis mer