United og Liverpool slåss om italiener

To av Premier Leagues giganter slåss om å sikre seg Atalantas Christiano Doni. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Ifølge 27-åringens agent har Manchester United allerede bekreftet interessen for midtbanespilleren som kan gå gratis ved sesongslutt. Men også Liverpool-manager Gerard Houllier vil forsterke midtbanen, og sendte i helga spioner for å studere Doni mot Juventus.

Ifølge PlanetFootball må de engelske klubbene overtale Donti til å velge Premier League foran blant annet AC Milan.

Donti kan spille både sentral og venstre midtbane, og får mye av æren for Atalantas overraskende klatring i Serie A denne sesongen.

Det eneste som kan stoppe en overgang er spillerens rolle i en bookmakerskandale i Italia. En disiplinærkomitee skal avgjøre om Donti var involvert. Hvis han blir funnet skyldig risikerer han en utestengelse på tre år.

Owen skuffet i comebacket

Michael Owen var bare en skygge av seg selv mot Gunnar Halle og Bradford-reservene i går. Stjernspissen Owen spilte for første gang på to uker på Liverpools reservelag i går kveld. 20-åringen manglet både sin typiske fart og liknet lite på en spiller i verdensklasse. Han ble tatt av banen 30 minutter før slutt. - Det var planlagt på forhånd at han bare skulle spille en time: Vi ventet en tung bane og vil ikke ta dumme sjanser med ham, sier reservemanager Joe Corrigan til Liverpools hjemmeside. Liverpool tapte 2-4.

2600 kroner for en Chelsea-kamp

Chelsea får massiv kritikk for billettprisene på Stamford Bridge neste sesong. I dag ble det klart at én billett til én kamp den nye tribunen West Stand vil koste fansen 2600 kroner. For sesongkort må publikum punge ut med omlag 50 000 kroner. Styreformann Ken Bates forsvarer prisene: - Det er ikke bare rike som har råd til det. Vi har har direktører som pleide å stå i regnet på den gamle tribunen. Det er ikke sånn at arbeiderklassen velger de billigste setene, fordi VIP-tribunene våre er fulle av arbeidsfolk som har tjent mye penger, sier Bates.

Leeds må selge for å kjøpe Keane

Inter-spissen Robbie Keane har vært en kjempesuksess i Leeds. Den innleide 20-åringen har scoret seks mål på åtte kamper. Leeds vil benytte seg av kjøpsopsjonen, men har ikke 11 millioner pund klare. - Vi har 7,1 mill. pund i banken etter salg av Matthew Jones og Darren Huckerby. Resten får vi bare skaffe, sier manager David O'Leary.

Runar Berg får ikke spille i kveld

Manchester City har Runar Berg på prøvespill denne uka. I dag skulle han spilt reservelagskamp for Alf-Inge Hålands klubb, som også har lånt Egil Østenstad de neste to månedene. Men kampen mot Blackburn ble avlyst i dag. Synd for Berg, som ville vise seg fram. - For å være ærlig så hadde beslutningstakerne i Manchester City vært gale hvis de hadde kjøpt meg ut i fra det jeg har prestert til nå på treningsfeltet. Det har nemlig vært langt unna det jeg mener jeg står for som spiller, sier Berg til Nordlands Framtid.

Southampton prøver egyptier

Runar Berg har vært på prøve i Southampton, og nå gir manager Glenn Hoddle sjansen til den egyptiske forsvareren Ibrahim Saied Ahmed. Overbeviser Al Ahly-spilleren kan han bli tilbudt kontrakt. - Det er drømmen min å spille i Premier League, sier 21-åringen.

Tidligere Wimbledon-sjef til Luton

Joe Kinnear måtte gå som Wimbledon-sjef da Egil Olsen kom til klubben. Siden har han prøvd seg kort som Oxford-manager uten hell. Nå blir han fotballdirektør i 2. divisjonsklubben Luton. - Jeg er henrykt for å være i Luton, og jeg tror klubben har et stort potensiale, sier Kinnear.

United kursen rett opp

Nyheten om Manchester Uniteds sponsorsamarbeid med New York Yankees ble godt mottatt av børsen i London i dag. United-aksjen gikk straks opp 10 prosent, og verdien av klubben nærmer seg nå toppnoteringen på en milliard pund. Andre gode United-nyheter: Ronny Johnsen håper å være tilbake på banen før sesongslutt. Han ble operert nylig og regner med å kunne løpe om seks uker.

  • Kilder: Reuters, PlanetFoolball, Manutd.com, Teamtalk og PA.