United og Solskjær totalslaktes dagen derpå

Lokalavis er ikke nådig i kritikken sin etter stortapet mot Everton.

TØFFE TIDER: Det er ikke mye ros å få om dagen for Solskjær. Nå har Manchester Evening News slaktet hans utvalgte mot Everton i helga. Foto: REUTERS / Sergio Perez / NTB Scanpix
TØFFE TIDER: Det er ikke mye ros å få om dagen for Solskjær. Nå har Manchester Evening News slaktet hans utvalgte mot Everton i helga. Foto: REUTERS / Sergio Perez / NTB ScanpixVis mer

Det var en svært begredelig ettermiddag for Ole Gunnar Solskjær i helga. Manchester United tapte 4-0 mot Everton, og rødtrøyene så ikke ut til å være i nærheten av å få et resultat.

Etter tapet har ikke reaksjonene vært av det milde slaget. På Sky Sports freste blant andre Gary Neville mot spillerne og var ikke fornøyd med det han så på Goodison Park.

- Det er pinlig å se på noen av spillerne. Jeg er fullstendig rasende.

- Jeg har full tiltro til at Ole gjør det som må gjøres og klubben vil støtte ham. Men jeg må si, den prestasjonen i dag var råtten, sa Neville etter kampen.

Flere bunnkarakterer

Dagen derpå har reaksjonene fortsatt å strømme inn fra medier. I dagens papirutgave av Manchester Evening News har de på ingen måte vært nådige i kritikken mot Solskjærs menn.

På spillerbørsen er det bare to karakterer (fra 0 til 10) som gjelder for de elleve som startet mot Everton. Bare karakter 0 og 1 har blitt gitt av Sam Luckhurst i lokalavisa.

Anthony Martial og Nemanja Matic måtte begge tåle å få strykkarakter av Luckhurst. Blant annet skriver journalisten dette om Nemanja Matic:

- Han spilte som om det var kvikksand under banen. Uinspirert gjennom kampen, og var ikke i nærheten av Sigurdsson (på hans scoring). Han satte også en enkel sjanse langt utenfor.

Martial blir også slaktet av Luckhurst:

- Selv mot hans favorittmotstander kunne han ikke få en opptur. Han filmet desperat på stillingen 4-0 og bommet på et ferdigscoret mål.

Spillere som Paul Pogba, Marcus Rashford, David de Gea og Victor Lindelöf fikk alle karakteren 1 i lokalavisa.

Matic, som altså fikk karakteren 0, har tatt på seg store deler av skylda for at kampen gikk som den gikk.

- Det var en av de verste kampene for meg personlig og for laget, sa Matic til Bein Sports ifølge Manchester Evening News.

Gir tidligere spillere skylda

Den tidligere eksperten for Sky Sports, Andy Gray, sa på Bein Sports sin sending etter kampen at Woodward kan ha blitt i overkant påvirket av tidligere spillere når han skulle ansette en ny manager.

- Mange av de tidligere spillerne fra det fantastiske laget var veldig mot Mourinho og veldig støttende overfor Woodward. De sa gjerne at det var Mourinhos feil og bare ham, mener Gray, og fortsetter:

- Så når du har alle de store eks-spillerne som sier at Ole må få jobben, da tenker Woodward det samme. Han er under press. Om man skal være sjef i denne bransjen må man være uavhengig, sier han og sikter til Woodwards beslutning om å ansette Solskjær.