United ønsker seg «ny Ronaldo»

Vil kuppe supervingen Nani i sommer.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo har vært i en klasse for seg selv denne sesongen, og skal ha svært mye av æren for at det ser ut til å gå mot ligagull for Manchester United i år.

Nå er United i ferd med å sikre seg Nani, den unge Sporting Lisboa-vingen som allerede er blitt døpt «nye Ronaldo», skriver Manchester Evening News.

Tottenham skal allerede ha prøvd å sikre seg signaturen til 20-åringen, som har samme agent som sin landsmann Cristiano Ronaldo.


Nani fikk plass i Sportings førsteellever som 18-åring, og gjorde som Ronaldo umiddelbart inntrykk med sin enorme hurtighet og sitt blendende fotarbeid.

Nani har tatt veien gjennom Sportings talentakademi, som har fostret stjerner som nettopp Ronaldo, Luis Figo, Simco og Ricardo Quaresma, og har denne sesongen vært toneangivende for både Sporting og Portugals landslag.

Som Ronaldo kan han spille på begge flanker, og Alex Ferguson gnir seg nok i hendene bare ved tanken på å kunne angripe med slik kraft fra begge sider.

Klausul-krangel

Ifølge avisa har Sporting gitt Nani en prislapp på 13,5 millioner pund, men United skal ha et håp om å skaffe seg unggutten til en langt billigere penge.

NY LYNVING: Nani legger to Porto-spillere bak seg. Hvis Manchester United får det som de vil, passerer han Premier League-backer neste sesong. Foto: Nacho Doce/Reuters/Scanpix
NY LYNVING: Nani legger to Porto-spillere bak seg. Hvis Manchester United får det som de vil, passerer han Premier League-backer neste sesong. Foto: Nacho Doce/Reuters/Scanpix Vis mer

Den portugisiske spillerforeningen er nemlig i ferd med å gå rettens vei for å hindre at klubbene setter høye prislapper på sine unge talenter. De ønsker et system hvor spillernes pris skal samsvare med lønnen de får, og vinner de frem, vil prisene på nye portugisiske stjerner synke betraktelig.

- Klubber som ønsker å kjøpe gutten vet om prisen på 13,5 millioner, og kun for den summen er det aktuelt å la ham gå, sier en representant for Sporting Lisboa.

- Vi vet at flere engelske klubber er interessert, men når det gjelder en spiller av slik kvalitet er ikke dette så rart. Vi har ikke mottatt noen skriftlige tilbud.

Nanis agent, Jorge Mendes, har dette å si om saken:

- Det er opp til Sporting, for spilleren er under kontrakt. Men Nani er en spiller med et enormt potensiale, og flere storklubber har forespurt seg om hans situasjon.

Hvis spillerforeningen vinner frem i Portugal, anslår Manchester Evening News at Nani kan bli United-spiller for rundt 2 millioner pund.