United på USA-turné neste sommer

Manchester United legger også neste års sesongforberedelser til USA, opplyser manager Alex Ferguson.

Det engelske mesterlaget var så fornøyd med årets oppladning at det allerede er bestemt at de reiser tilbake til USA foran neste sesongstart. Hovedgrunnen skal være at spillerne fikk fullstendig ro i forberedelsene.

Ferguson sa tirsdag at spillerne hadde satt stor pris på at de kunne oppføre seg som vanlige folk under oppholdet, og gå fritt rundt i byer som New York, Los Angeles, Philadelphia og Seattle.

- Og tilskuerne var fantastiske da vi spilte oppkjøringskamper, forsikret Ferguson, og la til at privatliv og ro og ikke økonomi er hovedårsaken til at klubben velger USA igjen.

Arrangementsansvarlig Charles Stillitano i eventselskapet Champions World, som organiserer turen, opplyser at United vil møte tre forskjellige lag, og at seks øvrige klubber vil være involvert i en form for turnering. Detaljene rundt turneen vil bli offentliggjort senere.

- Amerikanske fotballelskere var svært fornøyd når United besøkte USA i fjor. Fotball er i dag en del av det amerikanske samfunnet, og mange satte pris på å få storstjernene fra verdens beste lag på besøk, sier Stillitano.

To av de tre kampene skal spilles på Soldier Field i Chicago og Giants Stadium i New York. Under fjorårets turné vant United alle sine fire kamper, mot henholdsvis Glasgow, Club America, Juventus og Barcelona.

79.005 tilskuere løste billett til oppgjøret mot det italienske topplaget Juventus.

(NTB-AFP)