United på vei oppover

Topplagene vant oppskriftsmessig i Premier League i dag.

(Dagbladet.no): Da Chelsea kjedet oss til en sikker trepoenger i dagens tidlige kamp mot Middlesbrough, var presset atter en gang på Arsenal. Uten tre poeng mot Manchester City ville Chelsea utligne forspranget de regjerende seriemesterne hadde på tabellen.

Og nok en gang innfridde Arsenal. Etter ett kvarter satt Ashley Cole nonchalant inn det som skulle vise seg å bli matchvinneren. Men det var ikke så kontrollert som det har vært tidligere.

Manchester City hadde flere gode muligheter til å utligne, og Nicholas Anelka drev til tider Arsenal-forsvaret til vanvidd med sine dribleserier.

Og når begge topplagene tok full pott var det ingen bønn for lagene bak på tabellen heller. Om de vil være med i tittelkampen.

Van med mål igjen

I London skulle Manchester United følge opp den imponerende seieren mot Liverpool i forrige runde. I et lite velspilt oppgjør mot Tottenham leverte van Nistelrooy varene for første gang i ligaen denne sesongen.

Like før pause satt han inn straffen som sikret United tre verdifulle poeng. Og det kunne og burde vært mer. Uten en både god og heldig Paul Robinson i mål kunne Spurs bokført flere baklengs i protokollen.

Via Norwich

Liverpool reiste seg mesterlig etter det bitre tapet mot United forrige helg. Norwich ble rundspilt etter alle kunstens regler, og 3-0 var ikke ett mål for mye på Anfield.

Men hjemmelaget måtte ha hjelp av Norwich-spillere ved alle målene.

1-0 kom etter at Milan Baros skjøt via et Norwich-bein og i mål. 2-0 kom også via en Norwich-spiller, mens Cisse satt 3-0 inn mellom beina på en Norwich-spiller. Bortekeeper Robert Green sto som en levende vegg, men var totalt utmanøvrert ved alle tre målene.

Shearer igjen

Også Newcastle feide motstanderen av banen i dag. Mål av Kluivert, Milner, og Alan Shearer sikret seieren lenge før Geoff Horsfield sørget for West Bromwichs trøstemål.

Etter en treg start har Newcastle virkelig begynt å få sving på sakene, og med de tre poengene tok noen steg oppover på tabellen.

Mens Bobby Robson søker jobb andre steder.

Ingen bedring for Soton

Claus Lundekvam spilte hele bortekampen for Southampton mot Fulham, men til tross for tidvis sterkt press fikk ikke Soton betalt. Og da Radzinski ga hjemmelaget ledelsen etter en knapp halvtime skulle det bli matchvinneren.

Langt bedre gikk det for bunnlaget Crystal Palace borte mot Aston Villa. Andrew Johnson sjokkerte hjemmelagssupporterne med det tidlige ledermålet, men det skulle ikke vare.

Ti minutter før pause utlignet Lee Hendrie for Villa, og etter det var det stort sett snakk om å klamre seg til det ene poenget. Villa klarte aldri å sette noen av sjansene, og var samtidig heldige at ikke Palace stakk av med alt på en av bortelagets overganger.

Og etter nitti minutter ble London-laget belønnet med sesongens andre poeng. Samtidig som det skuffende resultatet sendte Villa ut av kampen om de øverste plassene etter runde sju.

Bolton har hatt en sjeldent god sesongstart, men fikk det tøft mot Birmingham i kveldens sene kamp. Etter at Jaidi ga hjemmelaget ledelsen kom de blå mer og mer inn i kampen. Derfor var det fullt fortjent da Muzzy Izzet klinte utligningen inn via tverrliggeren like etter pause.

Og Bolton var heldige da Emile Heskeys heading på overtid strøk stolpen. Men Bolton holder seg på fjerdeplass på tabellen med uavgjort i kveld.

SPURS-UNITED 0-1:</B> Ruud van Nistelrooy hamrer inn straffesparket bak Paul Robinson.
CITY-ARSENAL 0-1:</B> Ashley Cole scoret kampens eneste mål.
BORO-CHELSEA 0-1: Didier Drogba ble matchvinner.
LIVERPOOL-NORWICH 3-0:</B> Milan Baros på scoringslista for de røde.
NEWCASTLE-WEST BROM 3-1:</B> Patrick Kluivert scoret igjen.