Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United på vei til Norway Cup

Manchester United- Rosenborg ligger an til å bli det store høydepunktet under årets Norway Cup. I tillegg ønsker Patrick Vieira å overvære turneringa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg er optimist med tanke på å få United hit, og jeg vet at også Patrick har et sterkt ønske om å få det til, sier Kyvåg.

Sist Manchester United la inn en Oslo-tur i sine sesongforberedelser, var i 2002. Da slo de Vålerenga 2- 1 på Ullevaal etter scoringer av Ole Gunnar Solskjær, Roy Keane og Pa-Modouh Kah.

Siden har de droppet Skandinavia til fordel for både USA og Asia i sine sesongforberedelser. I år legges det ikke opp til langtur. Derfor er Kyvåg aktiv for tida.

-  United skal spille turnering i Amsterdam samme helg som det er finaler i Norway Cup. Men vi forsøker å booke dem inn tidligere i uka, og signalene jeg har fått gjør at jeg synes det ser lovende ut, sier han.

-  Det er ingen lag som kan måle seg med United i interesse. Det er de, så kommer ingen, så kommer resten, sier Kyvåg.

United- RBK

-  Jeg venter svar i løpet av et par uker. I 2007 og 2008 blir det trolig Asia og USA på dem igjen, derfor er 2006 året vi må satse på, sier Kyvåg.

Et annet dilemma er at Manchester United kan måtte spille kvalifisering om retten til å delta i Champions League. Dette får konsekvenser for hele sesongoppkjøringa. Per i dag er de nummer to i Premier League, en plass som bringer dem direkte til gruppespillet.

 STJERNEBESØK: Etter fire års fravær kan det være duket for Manchester United-besøk igjen. Norway Cup-general Frode Kyvåg håper å kunne skilte med United mot Rosenborg rundt 1. august. Foto: Scanpix
STJERNEBESØK: Etter fire års fravær kan det være duket for Manchester United-besøk igjen. Norway Cup-general Frode Kyvåg håper å kunne skilte med United mot Rosenborg rundt 1. august. Foto: Scanpix Vis mer

-  Hvem blir eventuelt Uniteds motstander?

-  Jeg har hatt flere samtaler med Rosenborg om dette, de har signalisert sin interesse - og er mest aktuelle per i dag.

Rosenborg besøkte også Ekebergsletta i fjor. De gjennomførte ei lett økt på bane 1 dagen etter at de var blitt feid av Fredrikstad stadion med 1- 5-tap.

Vieira vil til Sletta

I tillegg til United og Rosenborg ønsker Juventus-stjernen Patrick Vieira å besøke den 34 år gamle turneringa.

-  Han har uttrykt både skriftlig og muntlig at han ønsker å få med seg store deler - alt fra åpningsshowet til finalen, sier Kyvåg.

-  Han venter bare på at sesongoppkjøringa i Juventus skal bli spikret. Dersom de ikke legger leiren til nøyaktig samme uke, burde han kunne komme hit. Også der ligger en avklaring rett rundt hjørnet.

Vieira er engasjert i et prosjekt i Senegal kalt Diambars. Sammen med de tidligere fotballspillerne Jimmy Adjovi-Boco og Bernard Lama er Vieira en av hovedpersonene bak en fotballskole for senegalesiske barn. Skolesenteret ligger i Saly utenfor hovedstaden Dakar, og herfra har det vært med flere lag i Norway Cup de siste tre årene, så også til sommeren.

Svært fascinert

I to klasser blir Diambars å finne på Ekebergsletta i månedsskiftet juli-august.

-  Patrick har veldig lyst til å komme. Han ville i fjor også, men da passet det ikke, sier Eivor Esaiassen, som har kontakten mellom Diambars og Norway Cup.

VIL KOMME: Patrick Vieira er fascinert over Norway Cups grunnidé. Her blar han i turneringas offisielle magasiner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!