<strong>OLD TRAFFORD-PROFIL:</strong> Roy Carroll spilte i Manchester United fra 2001 til 2005. Foto: NTB scanpix
OLD TRAFFORD-PROFIL: Roy Carroll spilte i Manchester United fra 2001 til 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

United-profil røper helvete

- Jeg så meg i speilet og visste ikke engang hvem jeg var, sier Roy Carroll.

Publisert

Roy Carroll kan se tilbake på en god karriere som keeper. 42-åringen fra Nord-Irland huskes først og fremst for sine fire år i Manchester United, fra 2001 til 2005.

Men etterpå gikk mye galt. Det avslører han selv i en podkast med klubben. Carroll sleit med alkohol og depresjoner, og tidvis gikk det fullstendig over styr.

<strong>SUPERGJENG:</strong> Roy Carroll (i midten) feirer seriemesterskapet med Manchester United i 2003. På bildet sees blant andre Rio Ferdinand, Roy Keane, Diego Forlan, Wes Brown, Juan Veron, Ruud van Nistelrooy og Mikael Silvestre. Foto: NTB scanpix
SUPERGJENG: Roy Carroll (i midten) feirer seriemesterskapet med Manchester United i 2003. På bildet sees blant andre Rio Ferdinand, Roy Keane, Diego Forlan, Wes Brown, Juan Veron, Ruud van Nistelrooy og Mikael Silvestre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Problemene startet da han kom til West Ham i 2005.

- Det var mye som skjedde, forteller den tidligere sisteskansen.

- Jeg var skadet. Og jeg var innblandet i dumme investeringer med leiligheter og hus. Jeg fikk store økonomiske problemer. Alt skjedde på en gang det året.

Han utdyper:

- Jeg fikk depresjoner. La meg prøve å forklare: Jeg gjorde det samme hver dag. Jeg havnet i et lite hull som ble større og større. Fordi jeg var skadet, trente jeg ikke engang. Jeg ble fortalt at jeg skulle ta to måneder fri. Jeg havnet i en rutine der jeg våknet klokka 10.00.

- Jeg drakk da jeg sto opp. Jeg drakk til lunsj. Og jeg drakk på ettermiddagen. Kona og barna kunne komme inn, men jeg var for deprimert til at jeg klarte å gjøre noe. Det var en helt forferdelig følelse. Jeg orket ikke noe. Jeg forsøkte å skjule det for familien.

<strong>MELLOM STENGENE:</strong> Roy Carroll kan se tilbake på en flott keeperkarriere, problemene til tross. Her etter 2-0-seieren over Manchester City 13. februar 2005. Foto: NTB scanpix
MELLOM STENGENE: Roy Carroll kan se tilbake på en flott keeperkarriere, problemene til tross. Her etter 2-0-seieren over Manchester City 13. februar 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

Carroll forteller at kona og agenten ville ha ham inn på rehab. Der var han i seks dager, uten at det hjalp. 42-åringen erkjenner i dag at han ikke innså hvor store problemer han hadde.

Han separerte seg fra kona. Da gikk det fra vondt til verre.

- Jeg våknet opp i Canary Wharf (boligområde i London). Jeg ba på mine knær om at kona skulle ta meg tilbake. Jeg så meg i speilet og visste ikke hvem jeg var. Jeg kjente ikke engang igjen meg selv. Jeg visste at jeg hadde mistet familien. I virkeligheten hadde jeg mistet fotballen også. Jeg trodde jeg kom til å dø. All drikkingen var latterlig.

Carroll fikk 45 landskamper for Nord-Irland. Han startet karrieren i Hull City, før han gikk til Wigan og Manchester United.

Etter West Ham fra 2005 til 2007 var han blant annet i Rangers, Derby og Odense i Danmark. Han avsluttet i Belfast-klubben Linfield i 2019.

Da han nådde bunnpunktet på midten av 2000-tallet, skjønte han at han måtte gjøre noe. Det forlenget karrieren helt fram til for ett år siden.

Carroll opplyser at han nå har vært tørrlagt i ni år og elleve måneder.

I dag er han trener på keeperskole. Han innser at det har vært tøft å kjempe mot depresjonene. Han håper at han med sin historie kan hjelpe andre i samme situasjon.

Å være fotballspiller, og tjene masse penger, handler ikke bare om luksus og glamour.

- Det er alltid en der ute du kan snakke med. Ikke vær beskjeden, snakk med dem, sier Carroll.

RØRENDE: Manchester Uniteds nye midtbanejuvel, Donny van de Beek, fikk en spesiell avskjed av nederlandske Ajax-supportere etter landskampen mot Italia. Vis mer

Problemene hans skapte overskrifter allerede i 2006.

- West Ham-keeper Roy Carroll er tilbake i trening denne uka. Han behandles for spilleavhengighet og alkoholproblemer, skrev NTB.

- Vi er klar over Roys problemer og støtter ham. Han har selv tatt initiativ til å få profesjonell hjelp, erklærte West Ham-manager Alan Pardew.

- Carroll skal ha tapt 600.000 kroner til lagkamerater i poker. Dette førte til en rekke tøffe rangler i London, skrev NTB.

ROY CARROLL

 • Født: 30. september 1977.
 • Klubber som keeper:
 • 1995-1997: Hull City.
 • 1997-2001: Wigan.
 • 2001-2005: Manchester United.
 • 2005-2007: West Ham.
 • 2007-2008: Rangers.
 • 2008-2009: Derby.
 • 2009-2011: Odense BK.
 • 2011-2012: OFI Kreta.
 • 2012-2014: Notts County.
 • 2016-2019: Linfield.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer