United prøver seg på Xavi

Spilleren bekrefter.

(Dagbladet.no): Om ikke mange timer stenger det internasjonale overgangsvinduet. Manchester United har så langt bare hentet Henke Larsson på lån, men Sir Alex Ferguson ønsker å styrke midtbanen med Barcelonas playmaker Xavi.

Det bekrefter 27-åringen selv overfor Barca TV, melder Sky Sports.

- De (United) har kontaktet agenten min, Ivan Corretja, men jeg har kontrakt med Barcelona, og om United ønsker at noe skal skje må de ta kontakt med klubben, sier han.

Ferguson har gjentatte ganger de siste ukene rykket ut og forsikret at Cristiano Ronaldo ikke er til salgs. Men selv Xavi har registrert ryktene, som omhandler et bytte mellom United og Barcelona.

- I England er det rykter om en mulig byttehandel som involverer Ronaldo og meg selv, men jeg vet ikke hva som er blitt sagt mellom klubbene, sier han.

At Ferguson jakter en midtbanespiller er ingen hemmelighet, og det siste halvåret har skotten gjort febrilske forsøk på å hente Owen Hargreaves, uten hell. Xavi står neppe noe tilbake for Hargreaves ferdighetsmessig, og er kjent for sin pasningssikkerhet og raske teknikk.

.

UNITED-MÅL: Barcelonas Xavi, her i en slags duell med Frank Lampard, bekrefter at Manchester United har gjort framstøt mot agenten hans. Foto: AP
UNITED-MÅL: Barcelonas Xavi, her i en slags duell med Frank Lampard, bekrefter at Manchester United har gjort framstøt mot agenten hans. Foto: AP Vis mer