AGENT BROWN: Wes Brown var raus med gamle lagkamerater og stusset inn 1-0 for rødtrøyene i eget nett. Foto: REUTERS/Darren Staples
AGENT BROWN: Wes Brown var raus med gamle lagkamerater og stusset inn 1-0 for rødtrøyene i eget nett. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

United reddet av selvmål og linjemannen

Mens Ferguson ble rørt av klubbens gest før avspark.

Manchester United - Sunderland 1-0

(Dagbladet): Spillerne sto æresvakt for sir Alex Ferguson før kampstart på Old Trafford i ettermiddag, for å markere at det er 25 år siden han overtok managerjobben i Manchester United.

Klubben ville ikke være dårligere og slo til med å oppkalle den største tribunen på stadion - North Stand - etter sin 69 år gamle manager.

En rørt Ferguson sto i midtsirkelen da tribuneskiltet med navnet hans på ble avduket, men han ble neppe rørt til tårer over det han fikk se av laget sitt de neste 90 minuttene.

Etter en forrykende start på sesongen, der United øste inn mål nærmest for moro skyld og sto med 21 mål på de første fem kampene, har gladfotballen gradvis forsvunnet den siste måneden.

Kampen mot Sunderland i dag må ha fortonet seg som et langt gjesp for de nøytrale, men United gjorde akkurat nok til å ta de tre poengene.

HYLLET: Sir Alex Ferguson ble gjort stas på i midtsirkelen før kampstart. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
HYLLET: Sir Alex Ferguson ble gjort stas på i midtsirkelen før kampstart. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Og spesielt nok var det Sunderland-stopper Wes Brown - med 15 års fartstid i nettopp Manchester United - som sto bak kampens eneste mål.

Ingen av lagene hadde skapt noe verdens ting da Nani tvang fram en god redning fra Keiren Westwood. På den påfølgende corneren raget Danny Welbeck høyest, men på forunderlig vis endte Brown opp med å stusse ballen i eget nett.

Det var for øvrig Browns fjerde selvmål i Premier League gjennom karrieren. Han har bare scoret tre riktig vei...

De siste 45 minuttene var også langt unna å være noe fyrverkeri, selv om United skapte vesentlig mer da. Anders Lindegaard var på sin side så godt som arbeidsledig, men drøye 20 minutter før slutt ble det dramatikk foran den danske målvakten.

Tre spillere gikk i duell på et innlegg fra Sebastian Larsson: Phil Jones, Nemanja Vidic og Dong-Won Ji. En utstrakt hånd tok borti ballen, dommer Lee Mason trodde hånda tilhørte en United-spiller og pekte på straffemerket.

Men i den kaotiske situasjonen greide linjemannen å se at det faktisk var Ji som berørte ballen, og dermed ble avgjørelsen omgjort til frispark for United.

SIR ALEX FERGUSON STAND: Ferguson har fått oppkalt den største tribunen på Old Trafford etter seg. Foto: REUTERS/Darren Staples
SIR ALEX FERGUSON STAND: Ferguson har fått oppkalt den største tribunen på Old Trafford etter seg. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Det er kjempevanskelig. Vi måtte se det i sakte film fra tre, fire ulike vinkler for å se hva som skjedde. Det var tre, fire armer i været der, påpekte Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Linjemannen måtte klare seg uten en eneste reprise, men tok den riktige avgjørelsen likevel.

Manchester United var nærmere 2-0 enn Sunderland var 1-1 på slutten, og Javier Hernandez, Wayne Rooney og Patrice Evra hadde alle gode sjanser for vertene.

Størst var Evra sin, da han forsøkte å løfte en retur opp i nettaket fra kloss hold, men Westwood vartet opp med en stor redning.

Dagbladet utvider saken.

STO ÆRESVAKT: Spillerne fra begge lag applauderte Ferguson inn på banen. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
STO ÆRESVAKT: Spillerne fra begge lag applauderte Ferguson inn på banen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer