United-regel gjør at de ikke kan kjøpe Ribery

Kaká kunne de heller ikke hentet.

FOR GAMMEL: Franck Ribery er 26 år gammel, noe som betyr at Manchester United må bryte egne regler for å kjøpe ham. Foto: AFP
FOR GAMMEL: Franck Ribery er 26 år gammel, noe som betyr at Manchester United må bryte egne regler for å kjøpe ham. Foto: AFPVis mer

|||(Dagbladet.no) Manchester United tenker langsiktig - både sportslig og økonomisk. Derfor har klubben, med manager sir Alex Fergusons velsignelse, bestemt seg for å ikke skal kjøpe spillere som er 26 år eller eldre, skriver flere engelske aviser i dag.

Regelen gjelder ifølge The Independent «store overganger», og en konsekvens av denne er at Franck Ribery (26) ikke blir å finne på Old Trafford neste sesong.

Hvis da ikke Ribery er det berømte unntaket som bekrefter regelen ...

Kaká for gammel
Franskmannen er en av de heiteste spillerne på overgangsmarkedet denne sommeren og han har antydet han ønsker seg bort fra Bayern München. Tyskerne vil derimot å beholde ham, såfremt de ikke mottar et bud som er så høyt at de er nødt til å akseptere det.

Kaká (27), som nylig gikk til Real Madrid, er en annen spiller som ifølge de nye United-reglene er for gammel.

Og hvis klubben hadde fulgt egne retningslinjer forrige sommer, hadde de ikke brukt over 300 millioner kroner på Dimitar Berbatov - som da var 27 år gammel.

Det er foreløpig usikkert hva som skjer med Carlos Tevez. Han brukte mye av vårsesongen på å fortelle omverdenen at han ikke ønsket å fortsette i United - og vinket farvel til fansen i siste hjemmekamp. Hvis Ferguson ønsker å kjøpe ham, faller argentineren akkurat innenfor aldersgrensa - siden han er 25 år gammel.

FOR GAMMEL: Kaká, som nylig ble kjøpt av Real Madrid, er 27 år gammel. Foto: AP
FOR GAMMEL: Kaká, som nylig ble kjøpt av Real Madrid, er 27 år gammel. Foto: AP Vis mer

The Guardian skriver at United-politikken nå er at spillerne de kjøper skal ha en betydelig markedsverdi også noen år etter at de har signert for klubben. For hvert år en spiller nærmer seg 30, synker verdien.

Aktuelle unggutter
Dersom De røde djevlene følger sine nye retningslinjer, betyr det også at en spiller som David Villa (27) også er uaktuell. United ville nok uansett ha måttet strukket seg langt for hans signatur, siden både Real Madrid og Barcelona ønsker ham.

Det er spesielt klubbdirektør David Gill og Glazer-familien som ønsker at videresalg alltid skal ligge i baktankene når nye spillere vurderes.

Cristiano Ronaldo var bare 18 år gammel da United kjøpte portugiseren for seks år siden - og han har både sørget for pokaler, og nå også penger, til klubben.

Spillere som, ifølge ryktene, nå er United-aktuelle og unge nok, er Lyons Karim Benzema (21) og Wigans Antonio Valencia (23).

Manchester Evening News skriver at den forrige gangen - bortsett fra Berbatov-handelen - United kjøpte en «gammel» spiller, var da de hentet Juan Sebastian Veron (26) i 2001.

REGELBRUDD: Dimitar Berbatov var 27 år gammel da Manchester United kjøpte ham i fjor sommer. Foto: REUTERS
REGELBRUDD: Dimitar Berbatov var 27 år gammel da Manchester United kjøpte ham i fjor sommer. Foto: REUTERS Vis mer