VIL IKKE SELGE: Manchester United-direktør Avram Glazer er sønn av eier Malcolm. Han kan ikke ha unngått å få med seg protestene mot familien da United møtte Liverpool søndag. Foto: AP/Jon Super
VIL IKKE SELGE: Manchester United-direktør Avram Glazer er sønn av eier Malcolm. Han kan ikke ha unngått å få med seg protestene mot familien da United møtte Liverpool søndag. Foto: AP/Jon SuperVis mer

United-riddere vil skåne laget i gullkampen

Utsetter oppkjøpet av klubben.

||| (Dagbladet): De er rike, de er United-supportere og de ønsker å bli kvitt klubbeier Malcolm Glazer.

Nå har millionærene med tilnavnet Red Knights offenliggjort at de ikke gjør noe forsøk på å kjøpe opp Manchester United før etter sesongen.

Distraksjon - Vi kommer til å fortsette å jobbe med vårt tilbud, men regner ikke å bli ferdig med dette før sesongslutt, skriver gruppa i en pressemelding.

Det legges til at en av årsakene til utsettelsen er Uniteds jakt på flere trofeer, klubben kjemper om ligagullet og Champions League-seier.

- Det er fordelaktig at det blir mindre eksterne distraksjoner nå som laget går inn i en avgjørende fase av sesongen.

Kanskje må kjøpesummen de 50 rikingene stabler på bordet også økes. Det snakkes om én milliard pund, omlag ni milliarder kroner, er for lite til å friste Glazer-familien til salg.

United-oppkjøpet støttes av supportergruppa MUST, det har vært hemmelige møter. Supporterne har allerede organisert synlig Glazer-motstand ved at fansen bruker Newton Heath-farger på Old Trafford.

OMSTRIDT BANNER: Supporterne på Old Trafford gir klare beskjeder til klubbeierne. Foto: AFP/PAUL ELLIS
OMSTRIDT BANNER: Supporterne på Old Trafford gir klare beskjeder til klubbeierne. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Til og med David Beckham har brukt et skjerf i fargene, og slagordet er «grønt og gult til klubben er solgt».

Fryser billettprisene
Det kan bli veldig lenge, for ingenting tyder på at Glazer-familien har noe ønske om å selge klubben - som er belånt med omlag sju milliarder kroner. Denne uka ble billettprisene på Old Trafford frosset, et opplagt sjarmørmanøver fra amerikanerne.

- Manchester United er ikke til salgs, er den klare beskjeden fra Glazer-familiens talsmann.

GULT OG GRØNT: Manchester United-supporterne i MUST har passert målet om 100 000 underskrifter med god margin. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
GULT OG GRØNT: Manchester United-supporterne i MUST har passert målet om 100 000 underskrifter med god margin. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer