United rundspilt og sendt ut av Europa League

Nytt tap for Athletic i kveld.

FULLTREFFER: David de Gea strekker seg nytteløst etter skuddet fra Fernando Llorente (t.v.). Foto: Javier Soriano, AFP/Scanpix
FULLTREFFER: David de Gea strekker seg nytteløst etter skuddet fra Fernando Llorente (t.v.). Foto: Javier Soriano, AFP/ScanpixVis mer


(Dagbladet): Athletic Bilbao - Manchester United 2-1, sammenlagt 5-3.

Manchester United er ute av Europa League etter en fotballeksjon i to deler fra Athletic Club fra Bilbao.

Den engelske serielederen visste at de hadde en tøff oppgave i vente etter å ha blitt slått 3-2 på Old Trafford for en uke siden.

Drømmemål Jobben ble ikke enklere da Athletic økte forspranget midt i første omgang på et drømmemål av Fernando Llorente.

Venstreback Jon Aurtenetxe banket en langpasning fra egen halvdel inn bak United-forsvaret. Llorentes løp og ballbanen møttes rett innenfor høyre 16-meterhjørne, og spissen banket til på hel volley. Ballen suste forbi David de Gea og mot venstre hjørne. Et mål av de virkelig sjeldne.

Men det hører også med til historien at United-forsvaret var sløve som slapp Llorente inn bak seg.

- Vi kan ikke klage. I første omgang slapp vi inn et veldig billig mål, som var det aller verste som kunne skje. Det er utrolig at vi slapp inn et mål som det, sier manager Alex Ferguson til Channel Five ifølge NTB.

Før det hadde hjemmelaget hatt en gigantisk dobbeltsjanse da Iker Muniain skjøt i stanga og Oscar de Marcos satte returen utenfor det tomme målet.

Ryan Giggs hadde Uniteds største mulighet før pause, men en Athletic-spiller fikk hodet i veien for headingen fra United-veteranen.

- Kan lære Athletic var det beste laget også etter pause, og økte til 2-0 20 minutter inn i andre omgang. Innbytterne Gaizka Toquero og Chris Smalling duellerte om et innlegg inn foran Uniteds mål. Ingen av dem vant duellen, og ballen ramlet i stedet i beina på Oscar de Marcos. Denne gangen bommet han ikke, skuddet hans endret retning på beinet til Johnny Evans og utmanøvrerte de Gea.

- I starten av annen omgang spilte de veldig godt og kunne scoret to eller tre. Vi fikk et mål mot slutten, men det var ikke nok. Man kan lære av alle fotballkamper. Dette er mer enn noe annet en skuffelse. Vi spilte ikke på vårt beste i mesterligaen og nå er vi ute av europaligaen, sier Ferguson.

United fikk et trøstemål da Wayne Rooney sendte et praktfullt langskudd opp i høyre kryss ti minutter før full tid, et skudd selv hjemmepublikum applauderte.

Men det er lett å være raus når man rundspiller fjorårets Champions League-finalist over to kamper i Europa League. Skuddstatistikken på Uefa.com viser 21-4 i skuddforsøk i favør Athletic i kveldens kamp.