Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United rykker opp på riking-lista

Her er verdens 20 rikeste fotballklubber.

(Dagbladet.no): Manchester United tar et godt jafs på den årlige rikinglista i verdensfotballen. Tallene er utarbeidet av revisjonsfirmaet Deloitte.

Klubben fra Old Trafford rykker opp fra 4. til 2. plass, og har bare Real Madrid foran seg på lista over klubbene med størst omsetning. Spanjolene omsetter for 300 millioner mer enn United.

Tendensen er klar, Premier League-klubbene blir stadig mektigere. Både United, Arsenal og Chelsea er inne på topp fem, mens Liverpool er på åttendeplass.

Ifølge Deloittes Alan Switzer har de engelske klubbene mer å gå på, spesielt hvis forslaget om en 39. seriekamp utenfor balløyas grenser blir gjennomført - mot supporternes vilje.

- Manchester United har 300 millioner supportere utenlands, men de tjener ikke så mye penger på dem som de kunne. Bare to pund (22 kroner) fra hver supporter ville utgjort en voldsom forskjell. Dette er er noe alle engelske klubber fokuserer på, sier Switzer ifølge The Guardian.

Deloitte spår at det bare er et tidsspørsmål før Real Madrid vippes vekk fra toppen av lista.

- Med de nye tv-avtalene i Premier League klare for 2007/08-sesongen i boks har Manchester United gode sjanser til å minske avstanden  til Real Madrid. Hvis de går langt i Champions League kan de til og med overta førsteplassen, sier Deloitte-partner Dan Jones til The Independent.

Neste år ventes også Aston Villa, Everton, Manchester City og West Ham United inn blant topp 20, på grunn av økte tv-penger i Storbritannia.

TRE BLANT DE FEM RIKESTE: Manchester United er verdens nest rikeste klubb, Arsenal er på femteplass. Inntekter som eiendomssalg holdes utenfor, eller ville Fabregas og co. havnet høyere på lista. Foto: Scanpix/Reuters
TRE BLANT DE FEM RIKESTE: Manchester United er verdens nest rikeste klubb, Arsenal er på femteplass. Inntekter som eiendomssalg holdes utenfor, eller ville Fabregas og co. havnet høyere på lista. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media