United rystet verdens beste klubblag på Old Trafford

Men Bayern kom tilbake.

• Manchester United-Bayern Munchen 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Det var ikke mange eksperter som levnet Manchester United mye håp før kveldens kamp mot den tyske giganten på Old Trafford.

Bookmakerne hadde rekordhøy odds på hjemmelaget mot den antatte overmakten, men det ble på ingen måte den overkjørselen mange hadde sett for seg på forhånd.

Nemanja Vidic headet hjemmelaget i ledelsen etter en snau time, før Bastian Schweinsteiger utliknet like etterpå men en vakker scoring.

Flere mål ble det ikke i Manchester, og dermed er alt åpent før returoppgjøret i Munchen.

Må score Det har ikke vært for mange oppturer for David Moyes hjemme på Old Trafford denne sesongen, men i dag møtte han pressen med hevet hodet.

- Spillerne var virkelig gode i kveld, men samtidig er vi litt skuffet over at vi slapp inn mot slutten, sier han til ITV.

Med 1-1 i kveld er United avhengige av mål i Munchen om en uke. Det er også skotten smertelig klar over.

- Vi vet at vi må score i returkampen, og det er noe vi må gjøre noe med. Men vi vet samtidig at vi har gitt oss selv et godt utgangspunkt forut for returoppgjøret.

22 - 78 Allerede før klokka viste fem minutter hadde hjemmelaget ballen i mål etter en god enkeltmannsprestasjon av Danny Welbeck, men scoringen ble annullert for farefullt spill.

- Den er i grenseland. Noen blåser der mens andre gjør det ikke, sier Rune Bratseth i Viasat-studio.

Etter en frisk åpning ble vertene sakte men sikkert spilt lavere i banen, og Bayern tok over mer og mer av spillet uten at det resulterte i de store målsjansene tross et vanvittig ballinnehav - 78 prosent til pause.

Den største av dem kom etter en halvtime da Arjen Robben i kjent stil trakk seg inn fra sin posisjon på høyrekanten og forsøkte å skru kula i det lengste hjørnet til De Gea, men spanjolen var godt med på notene.

Og det var hjemmelaget som noterte seg for omgangens største mulighet da Welbeck kom alene med Manuel Neuer fem minutter før pause. Dessverre for hjemmelaget var chippen til den engelske landslagsspissen langt under pari, og lagene gikk i garderoben med 0-0.

Alt er åpent Den andre omgangen fortsatte i samme sport som den første. Bayern hadde ballen, men klarte ikke å omsette ballinnehavet i målsjanser. Da var United langt mer effektive.

VIKTIG: Bastian Schweinsteiger utliknet for gjestene og sørget dermed for et ekstremt viktig bortemål for de regjerende mesterne. Like før slutt pådro han seg også sitt andre gule for kvelden, og må dermed stå over returoppgjøret neste uke. Foto: AP Photo/Jon Super
VIKTIG: Bastian Schweinsteiger utliknet for gjestene og sørget dermed for et ekstremt viktig bortemål for de regjerende mesterne. Like før slutt pådro han seg også sitt andre gule for kvelden, og må dermed stå over returoppgjøret neste uke. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

En liten time var spilt da vertene fikk hjørnespark fra venstre. Avleveringen fra Wayne Rooney var perfekt, og i feltet steg kaptein Nemanja Vidic til vers. Hodestøtet var godt plassert, og Neuer kunne bare se ballen seile inn i det lengste hjørnet. 1-0 til hjemmelaget.

Men Bayern skal ikke på noen måte undervurderes, og etter 66 minutter viste de hvorfor. Etter et klasseangrep holdt Schweinsteiger igjen løpet sitt, og da han fikk ballen i fart plasserte han mesterlig kula i krysset til de Gea. Balanse i regnskapet.

Bayern presset på i sluttminuttene for vinnermålet som langt på vei ville avgjøre oppgjøret, men hjemmelaget holdt unna. Dermed er alt åpent før returoppgjøret i Munchen om åtte dager. Et oppgjør Schewinsteiger går glipp av da han helt på tampen pådro seg sitt andre gule kort.

Og for en kamp det kommer til å bli.

TETT: Danny Welbeck hadde en gylden mulighet til å gi United ledelsen før pause, men avslutningen alene med Neuer ble for svak. I den andre omgangen scoret lagene hvert sitt mål, og alt er åpent før returoppgjøret i Munchen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
TETT: Danny Welbeck hadde en gylden mulighet til å gi United ledelsen før pause, men avslutningen alene med Neuer ble for svak. I den andre omgangen scoret lagene hvert sitt mål, og alt er åpent før returoppgjøret i Munchen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer