NOTORISK MÅLSCORER: David Villa har bare Raul foran seg på lista over tidenes målscorere i spansk toppserie. The Guardian skriver i dag at spissen har blitt stadig mer motivert for en overgang til Premier League, og at Manchester United har stått øverst på lista, men at responsen fra Old Trafford har vært kjølig. Foto: REUTERS/Christian Charisius
NOTORISK MÅLSCORER: David Villa har bare Raul foran seg på lista over tidenes målscorere i spansk toppserie. The Guardian skriver i dag at spissen har blitt stadig mer motivert for en overgang til Premier League, og at Manchester United har stått øverst på lista, men at responsen fra Old Trafford har vært kjølig. Foto: REUTERS/Christian CharisiusVis mer

- United sa nei til David Villa

For gammel og for dyr.

||| (Dagbladet): De siste par årene har sir Alex Ferguson gjort «valuta for pengene» til sitt overgangsmantra.

Med det mener United-manageren at han ikke er villig til å betale overpris for en spiller, og gårsdagens signering av den mexikanske landslagsspissen Javier Hernandez fra Chivas passet sånn sett godt inn i Fergusons kjøpsprofil.

Etablerte stjernespillere blir derimot stadig sjeldnere hentet til Old Trafford. Og ifølge The Guardian takket Manchester United nei da sjansen nylig bød seg til å hente David Villa.

Valencia er i likhet med Manchester United tynget av gjeld, og skal ha vært villige til å gi slipp på sin storscorer mot en kompensasjon på mellom 35 og 40 millioner pund - under 400 millioner kroner.

Den summen var United angivelig ikke innstilt på å møte. Villa er 28 år gammel, og ville sånn sett brutt med klubbens egne retningslinjer om å ikke bruke store penger på spillere over 26 år. Administrerende direktør David Gill har uttalt at Dimitar Berbatov var den siste i den kategorien.

David Villa har tidligere uttalt at hans førsteprioritet er å bli værende i den spanske ligaen, men The Guardian skriver at han har endret oppfatning den siste tiden. Fernando Torres har til stadighet snakket om nødvendigheten av at Liverpool henter noen klassespillere foran neste sesong, men Villa skal ha slått seg til ro med at Merseyside-klubben ikke kan ta seg råd til ham, og hatt Manchester United som sitt nye førstevalg.

Disse signalene har angivelig også nådd Old Trafford.

Villa kunne i så fall delt mye av målscoreransvaret med Wayne Rooney, som har vært ganske alene i rollen som målgarantist denne sesongen med sine 34 nettkjenninger i alle turneringer.

Til tross for at Ferguson stadig hevder at han har mesteparten av Ronaldo-pengene tilgjengelig, og David Gill har garantert at i hvert fall 60 av de 80 millioner pund fra fjorårets rekordsalg står til managerens disposisjon, viste United-manageren på ny denne uka at man ikke alltid kan ta uttalelsene hans for god fisk.

Tirsdag hevdet han at det var «absolutt ingen sjanse» for at Rooney kom til å spille mot Bayern München. Dagen etter spilte han fra start.

Manchester United har nå sju spisser i A-stallen. Kanskje er sjansene større for at det blir en opprydning i sommer enn at det blir noen ny storfisker. Gjelda passerte for første gang i klubbhistorien 700 millioner pund denne sesongen.

NY SPISS PÅ OLD TRAFFORD: Javier Hernandez er 21 år gammel og skal ha kostet rundt 60 millioner kroner. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
NY SPISS PÅ OLD TRAFFORD: Javier Hernandez er 21 år gammel og skal ha kostet rundt 60 millioner kroner. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Vis mer