United så ut til å gå mot ufortjent tap. Ett magisk minutt gjorde fortvilelse til glede

Snudde til 2-1-seier mot Middlesbrough. 

OMDISKUTERT:  Zlatan Ibrahimovic setter ballen i mål, men dommer Lee Mason mener det er farlig spill når han kommer inn med knottene først og høyt spark. Scoringen ble derfor annullert. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
OMDISKUTERT:  Zlatan Ibrahimovic setter ballen i mål, men dommer Lee Mason mener det er farlig spill når han kommer inn med knottene først og høyt spark. Scoringen ble derfor annullert. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Middlesbrough 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Noen timer før det nye året skulle ringes inn, håpte Manchester United-fansen på et fyrverkeri på Drømmenes Teater.

I stedet så det lenge ut til å bli en frustrerende kveld for «de røde djevlene». Først ble en Zlatan-scoring feilaktig annullert for farlig spill, før Middlesbrough tok ledelsen etter at over en time var spilt.

José Mourinho smilte oppgitt flere ganger underveis i kampen, og United-spillerne følte seg også snytt for flere straffespark - samtidig som sjanse etter sjanse ble misbrukt.

Men i løpet av ett minutt snudde Anthony Martial og Paul Pogba kampen med to scoringer like før slutt. Dermed får store deler av Old Trafford-publikummet noe ekstra å feire i kveld.

- Det er nydelig - det er derfor vi elsker fotball. Seieren var veldig viktig, sier Pogba ifølge BBC.

- Spillerne mine var fenomenale. Vi klarte å gjøre noe jeg elsker - å ta publikum til gressmatta. De siste 15 minuttene var det 70 000 mot elleve, sier Mourinho til BBC.

Store muligheter

Allerede etter tre minutters spill kunne bortelaget sjokkert United. Bortelaget kom tre mot én, mens hurtigtoget Adama Traoré førte ball. I stedet for å bruke lagkameratene, skjøt han ballen håpløst utenfor målet med yttersiden av foten - til fortvilelse for de blåkledde.

- Han må være stokk dum, mente Simen Stamsø Møller i TV 2-studio.

- Han er enten dum, nervøs/stresset eller begge deler, la han til.

Snaut ti minutter seinere fikk hjemmelaget sin første store mulighet. Paul Pogba har virkelig begynt å finne seg til rette i Premier League, og playmakeren forsøkte seg med en akrobatisk avslutning som gikk i treverket. Også Anthony Martial hadde også et skudd som smalt i stolpen før pause.

Middlesbrough er et lag som er gjerrige både hjemme og borte. Før kveldens kamp hadde laget sluppet inn færre mål enn lag som Liverpool, Manchester City og Manchester United på bortebane. Og United fikk det også tøft med å bryte ned forsvarsmuren til Aitor Karankas menn.

De røde kom til flere halvsjanser, uten å teste den tidligere Manchester United-keepere Victor Valdés, som sannsynligvis hadde et høyt ønske om å vise sin tidligere arbeidsgiver at han er en god keeper.

Valdés var lenge ute i kulden i Manchester United, og ble sendt ned på b-laget før han forlot klubben.

Kontroversiell annullering

Etter 38 minutter trodde hele Old Trafford at Zlatan Ibrahimovic hadde gitt de røde ledelsen. Svensken kom inn med knottene først og tuppet et innlegg fra venstre i mål, like foran nesa på Valdes, men scoringen ble annullert for farlig spill. Reprisen viste at Zlatan trakk til seg foten i god tid før keeperen kom ut.

Annulleringen fikk folk til å gå bananas i sosiale medier. Gary Lineker var blant dem som kom med sitt syn på at scoringen ikke ble godkjent.

«Helt forferdelig avgjørelse av Lee Mason å annullere Zlatans smarte avslutning», mente Lineker.

José Mourinho la ikke skjul på hva han mente da han slo oppgitt ut med armene og smilte sarkastisk på sidelinja.

- For meg er det helt uforståelig at denne blir annullert, mente Brede Hangeland i TV 2-studio.

- Jeg mener det er en helt feilaktig annullering, la han til.

Dermed gir det blod på tann til de som mener dommerstanden i Premier League har vært svak denne sesongen.

Sjokkscoring

Manchester United fortsatte presset tidlig i andre omgang, og både Zlatan og Henrikh Mkhitaryan var nære scoring før det hadde gått åtte minutter.

Men i stedet for scoring til de røde, skjer det som ofte skjer i fotball når et lag dominerer: Det blir scoring andre veien.

Boro sto høyt med flere mann i boksen da sjokket ble et faktum. Ballen endte hos Alvaro Negredo, som headet kula videre ned til kaptein Grant Leadbitter. Han kunne enkelt plasserte ballen forbi David de Gea.

Mourinho svarte med å ta ut midtstopper Chris Smalling og sette innpå spissen Marcus Rashford. United jaget scoring, og bestemte seg for å sette alle kluter til.

Det fungerte.

Etter 78 minutter ropte United-spillerne på straffe da Rashford gikk i bakken i boksen etter en liten dytt, men heller ikke denne gangen blåste Mason i fløyta. Det samme skjedde da Rashford ble taklet stygt av Bernardo Espinosa noen minutter etterpå.

Dobbel

Etter 85 minutter kom endelig den forløsende scoringern. Zlatan headet ballen ned til Martial, som sendte ballen sikkert i nettmaskene bak Valdes.

Minuttet etterpå var snuoperasjonen et faktum: Innbytter Juan Mata slo inn fra høyre, og Paul Pogba stanget ballen opp i vinkelen.

På 75-årsdagen til Sir Alex Ferguson, avgjorde United i kjent Ferguson-stil like før slutt. Med fem seire på rad begynner det å lukte topp-4 i Premier League.

P.S. Zlatan Ibrahimovic sto bokført med 50 mål i alle konkurranser i år før kveldens kamp (33 for PSG og 17 for United). Med to scoringer mot Boro ville han passere Lionel Messi (51 scoringer) som den mestscorende spilleren i de store ligaene i år. Han hadde store muligheter til å klare bragden, men gikk målløs av banen.