United saksøker Glazer-motstander

Røpet navn på VIP-kunder.

(Dagbladet): Det skapte oppstyr både hos United og en rekke selskaper da mer ei liste over 400 navn på VIP-kunder ble lagt ut på internett i april i fjor.

Aksjonsgruppa United Supporters for Change (USC) ønsker å legge press på bedriftene, og håpet at de ikke vil fornye avtalene med klubben - for å straffe de utskjelte Glazer-eierne.

United-undersøkelse Samtidig satte ligalederne i gang en undersøkelse for å finne ut hvordan navnene hadde havnet hos gruppa som aksjonerer mot det omstridte amerikanske eierskapet.

Nå har Manchester United gått til søksmål mot en mann de peker ut som ansvarlig for nettpubliseringen av navnelista, skriver Daily Telegraph.

Klubben mener 44-åringen har skadet Uniteds forretninger, og ønsker erstatning.

I søksmålet erkjenner United at de ikke kjenner til hvem som foret mannen med de 400 navnene over velstående kunder, som ble publisert på USCs nettside wewantglazerout.com.

Arrestert i august Ifølge Daily Telegraph ble mannen arrestert i august i fjor etter en anmeldelse fra Manchester United. Da fant politiet navnelista hos ham. Saken er siden henlagt av Manchester-politiet.

- Vi tar datasikkerhet veldig alvorlig, og derfor mente vi at det var riktig å forfølge dette. Vi ser på dette som et angrep på privat eiendom, samtidig som dette påførte enkelte betydelige personlig belastning, sier en United-talsmann om søksmålet.

En ekspert på sportsmarkedsføring mener United kan få trøbbel med å tallfeste tapet klubben har fått på grunn av at gjester ble navngitt.

- Det er vanskelig å verdivurdere informasjon en researcher kunne funnet ut ved å tilbringe en ettermiddag på Old Trafford. Hvis denne informasjonen er verd mange hundre pund blir jeg overrasket. Det er ingen hemmelighet hvem som kjøper VIP-bokser, sier Johnno Spence i JSC Sports til avisa.

Tapte en milliard Motivet for å publisere VIP-navnene var å skremme folk fra å spytte inn mer penger på Old Trafford til Glazer-familien, som har pådratt klubben milliarder i gjeld siden 2005.

- Vi offentliggjør denne lista for å oppfordre disse selskapene til å innse den unike muligheten og ansvaret de har i denne viktige delen av MUFCs historie, sa en USC-talsperson i fjor.

Seinest tirsdag offentliggjorde Uniteds eierselskap Red Football Joint Venture et underskudd på en drøy milliard kroner. Spesielt nedbetaling av lån tatt opp av Glazer tynger regnskapet.

HAT: 'Love United, Hate Glazer' er slagordet fra United-fansen som vil ha vekk amerikanerne og gjelda. Foto: AFP/PAUL ELLIS
HAT: 'Love United, Hate Glazer' er slagordet fra United-fansen som vil ha vekk amerikanerne og gjelda. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer