United satser norsk

Alex Ferguson er veldig begeistret for norsk talentutvikling. Så begeistret at han har inngått en samarbeidsavtale med andredivisjons-klubben Oslo Øst for å finne en ny Solskjær, Giggs eller Beckham.

Ferguson har lenge vært på utkikk etter en norsk klubb å samarbeide med. I går ble avtalen med Oslo Øst formelt underskrevet.

- United vil være med og forme oss. Sammen skal vi utvikle talentfulle spillere, sier Terje Rørby i Oslo Øst til Dagbladet.

Han har jobbet i et helt år for å få avtalen i boks.

- Grunnen til at de valgte oss er at vi er en nystartet klubb. I tillegg ville de ha en klubb i en stor by. Flyforbindelsen mellom Oslo og Manchester spilte også inn, sier Rørby.

Oslo Øst ble startet i fjor som et samarbeid mellom Oppsal, Hauketo, Rustad, Nordstrand, Manglerud/Star og Abildsø. Klubben dekker en bydel med 130000 innbyggere og har blant annet 2500 spillere under 18 år i sine rekker. - Kanskje klarer vi å få fram en spiller som blir god nok for United. Om ikke annet så er dette en veldig stor inspirasjonskilde for klubbens ungdommer, sier Rørby.

Treårsavtalen innebærer treningsopphold for fotballtalenter.

- Vi har muligheten til å sende over puljer på fem spillere og to trenere. United dekker alle utgiftene, sier Rørby.

United hadde en liknende avtale med IFK Gøteborg i Sverige, men den falt i fisk da IFK krevde Teddy Sheringham på lån. Det nektet United, og byttet ut IFK med Brommapojkarna. United har også avtaler med en nederlandsk og en irsk klubb.