SATT PÅ PLASS: Manchester United røk på sitt andre serietap på rad da de gjestet Goodison Park i dag. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
SATT PÅ PLASS: Manchester United røk på sitt andre serietap på rad da de gjestet Goodison Park i dag. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

United satt grundig på plass av Everton

3-0.

• Everton - Manchester United 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Chelsea satte forrige helg en stopper på Manchester Uniteds seiersrekke. I dag ble det et nytt tap for de røde fra Manchester, denne gangen i Liverpool mot Everton.

Everton, som ligger på en tiendeplass på tabellen, fikk en pangstart på kampen, og det klarte aldri Louis van Gaals menn å hente tilbake.

- Det var veldig skuffende. Jeg tror dette er den første kampen denne sesongen der vi ikke klarte å holde følge fra avspark. Fra første sekund var vi nest best. Jeg synes vi manglet aggressjon. Det virket som de vilel mer enn oss, sier United-forsvarer Chris Smalling til BBC etter kampen.

Everton-dobbel For det gikk bare fem minutter før James McCarthy kunne sende vertene i ledelsen. McCarthy gjorde selv et godt forarbeid og startet angrepet, og i det han skulle legge ballen inn var den borti en United-spiller og falt tilbake i beina på midtbanespilleren, som kriget ballen i mål.

En halvtime seinere doblet vertene ledelsen ved John Stones, som kunne stange ballen i mål etter en corner. Det var hans første mål for de blåkledde.

Marouane Fellaini var for øvrig tilbake på Goodison Park etter overgangen for to år siden, men fant seg aldri helt til rette i kampen. Det resulterte i at Louis van Gaal valgte å bytte ham ut ved pause.

Ydmyket Om Everton overkjørte Manchester United i første omgang, var United noe friskere i andre omgang. Men de kom aldri til de store sjansene. Den største hadde innbytter Radamel Falcao før 70 minutter var spilt.

Istedenfor var det Everton som kunne gjøre nedsablingen komplett.

Med et drøyt kvarter igjen ble ballen spilt gjennom til Romelu Lukaku, som var i offside. Med det stoppet belgieren opp, og det samme gjorde United-forsvaret. Da var de ikke oppmerksomme på Kevin Mirallas som våkent snappet ballen og kunne sette den iskaldt i mål bak David de Gea.

Ingen poeng på de røde fra Manchester i dag, men topp fire-plasseringen ser fortsatt ut til å leve trygt.