UNITED-SEIER: José Mourinho fikk i gang mange spillere da han så laget sitt vinne 2-0 mot Wigan. Foto: Scanpix
UNITED-SEIER: José Mourinho fikk i gang mange spillere da han så laget sitt vinne 2-0 mot Wigan. Foto: ScanpixVis mer

United-seier da Mourinho møtte EM-fenomen i debuten

José Mourinhos Manchester United vant i dag 2-0 mot Wigan og EM-snakkisen Will Grigg.

José Mourinho stilte et reservepreget United-lag i sin første kamp som klubbens manager lørdag formiddag.

Henrikh Mkhitaryan og Eric Bailly fikk sine uoffisielle debuter fra start, mens en av sommerens store signeringer i europeisk fotball, Zlatan Ibrahimovic, ikke var med. Svensken og de andre spillerne som deltok i EM som Wayne Rooney, Anthony Martial og Bastian Schweinsteiger har fortsatt ferie.

Mkhitaryan var frisk de første 45 minuttene før han ble byttet ut som en av sju spillere ved pause. Den tidligere Dortmund-spilleren var en konstant trussel for Wigan-forsvaret og kunne kronet sin første kamp med scoring. Skuddforsøket fra kanten av femmeteren gikk imidlertid over tverrliggeren.

Mkhitaryan ble tatt av til pause, og andreomgangen var bare fire minutter gammel da Manchester United tok ledelsen. Den 41 år gamle keeperveteranen Jussi Jääskeläinen sleivet til ballen på et utspill og traff innbytter Juan Mata, som på uegoistisk vis serverte Will Keane på åpent mål.

Rett før timen doblet Andreas Pereira ledelsen etter en dødball. Brasilianeren klinket til på direkten fra elleve meter og ballen suste opp i krysset.

Den nordirske EM-hiten Will Grigg startet på topp for Wigan etter at han ikke fikk et eneste minutt i Frankrike, men klarte ikke å finne nettmaskene for laget som rykket opp til den engelske mesterskapsserien forrige sesong.

Manchester Uniteds neste treningskamp er mot Dortmund 22. juli. Heller ikke da skal Ibrahimovic være med. (©NTB)