STRAFFESCORING: Paul Pogba åpnet egen målkonto for 2018/2019-scoring etter tre minutter i 2-1-seieren mot Leicester. Her i duell med Ricardo Pereira Foto: AP Photo/Jon Super
STRAFFESCORING: Paul Pogba åpnet egen målkonto for 2018/2019-scoring etter tre minutter i 2-1-seieren mot Leicester. Her i duell med Ricardo Pereira Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Åpningskamp i Premier League

United-seier i Premier Leagues åpningskamp

Kaptein og nybakt verdensmester Paul Pogba ledet an da Manchester United vant sesongens første Premier League-kamp.

Manchester United - Leicester 2-1 (1-0)

Det endte med tre poeng til United og 2-1-seier mot Leicester i åpningskampen av Premier League 2018/2019 fredag kveld, i en kamp der begge lag stile noe svekket fra start da flere av spillerne fra både hjemme- og bortelaget nettopp har kommet tilbake fra ferie etter VM.

Årets første Premier League-mål kom allerede etter tre minutter på Old Trafford. Daniel Amartey handset på superklønete vis i 16-meteren, og dagens United-kaptein Paul Pogba var sikker som en kodebrikke fra elleve meter etter et meget langt tilløp.

Leicester hang absolutt med i en jevn første omgang, og de hadde flere gode muligheter til å putte.

1-0 til United sto seg imidlertid til pause.

Shaw-scoring

Etter hvilen sto kampen og vippet lenge. Rett før slutt ble Luke Shaw med frem. Han var både heldig og god i Leicesters 16-meter, og til slutt satte venstrebacken inn 2-0 med sitt favorittbein.

Like før slutt reduserte Jamie Vardy for Leicester, men det ble med ett trøstemål for Leicester.

- Vi visste dette kom til å bli vanskelig. Jeg kom tilbake (etter ferie) på mandag, så dette var tøft for beina og kroppen min. Vi spilte greit, sa verdensmester Paul Pogba i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Dette var en god prestasjon i en vanskelig kamp. Noen av spillerne fikk bare vært med på tre treninger før denne kampen. Paul Pogba, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini og Marcus Rashford har hatt tre uker ferie og bare én uke forberedelse. Det er ikke bra for laget, sa United-trener José Mourinho.

- Det er skuffede at vi ikke fikk poeng i dag. Det er vanskelig å være positiv nå, sa Leicester-spiller James Maddison.

Negativ sommer

I sommer har det vært mye negativitet knyttet til Manchester United i forbindelse med José Mourinhos sutring etter kampene i pre-season.

United var ikke i nærheten av å tukte City forrige sesong, men endte opp som «best av de nest beste» og tok til slutt sølv.

Likevel var ikke United-fansen helt fornøyde med hvordan laget fremsto forrige sesong, og i sommer har det ikke skjedd stort på overgangsmarkedet.

Signeringen av Fred fra Shakhtar er spennende, ellers har unggutten Diogo Dalot (Porto), og en ny reservekeeper i Lee Grant (Stoke) kommet inn. Ingen av de to sistnevnte er forventet å få noe særlig med spilletid fra start for United.

Samtidig har Michael Carrick (lagt opp), Joe Riley (Bradford), Sam Johnstone (West Brom), Daley Blind (Ajax) forlatt klubben.

Mista stjerne

Leicester har ikke vært i nærheten av å følge opp ligagullet fra 2015/2016 de siste årene. De to siste sesongene har de endt som nummer tolv og ni, og i sommer mistet de også nøkkelspiller og stjerne Riyad Mahrez til Manchester City.

Rachid Ghezzal (Monaco), Ricardo Pereira (Porto), Jonny Evans (West Bromwich) og James Maddison (Norwich) er noen av spillerne som har signert i sommer. Spesielt Ghezzal og Maddison virker spennende.

Premier League-runden fortsetter i morgen før den avsluttes søndag, med godbiten Arsenal-Manchester City som rundens høydepunkt klokka 17.00.