United-seier på overtid

Rio Ferdinand senket Liverpool.

(Dagbladet.no:) Manchester United - Liverpool 1-0.

En seier i siste sekund er minst like deilig for supporterne som en knusende overlegen sju-null-opptreden, og det er ikke rart at det var god stemning blant Manchester United-fansen i kveld.

På slaget 90 minutter steg Rio Ferdinand opp i været og stanget inn seiersmålet etter et frispark slått inn fra venstre, og Old Trafford eksploderte i pur vinnerglede.

United-stopperens tredje mål for klubben kom etter markeringssvikt i Liverpool-forsvaret, uten at det så ut til å dempe seiersrusen nevneverdig.


Utagbart
Liverpool-keeper Jose Reina var på ballen, men hadde ingen mulighet til å stoppe den harde headingen. Nylig innkomne Jan Kromkamp lot Ferdinand slippe for enkelt til i feltet, og den jevne kampen ble avgjort helt på slutten.

Før scoringen bølget kampen nemlig fram og tilbake. Ingen av lagene klarte å skape store sjanser i første omgang,

Ruud Van Nistelrooy og Peter Crouch kom nærmest før pause med hvert sitt skudd rett på keeper.

Etter tekoppene og motivasjonstalene i pausen våknet kampen til liv. Begge lag skapte sjanser, og duellene på midten tetnet til. Særlig Steven Gerrard og Wayne Rooney var hete i toppen, og begge havnet da også i dommerens bok i løpet av kampen.


Hadde muligheten
Etter 62 minutter kunne Liverpool ha tatt ledelsen. Et innlegg fra Sissoko ble flikket mot mål av Djibril Cissé, men matchvinner Ferdinand fikk klarert på målstreken. Returen ble skutt mot mål av Harry Kewell, og United-keeper Van Der Sar fikk bare bokset ballen ut i feltet.

SEIERSMÅLET: Rio Ferdinand svevde høyest av alle på Old Trafford de siste minuttene av oppgjøret mot Liverpool i kveld. På slaget 90 minutter satte han inn 1-0 etter et nydelig slått frispark av Ryan Giggs. Foto: AP/SCANPIX
SEIERSMÅLET: Rio Ferdinand svevde høyest av alle på Old Trafford de siste minuttene av oppgjøret mot Liverpool i kveld. På slaget 90 minutter satte han inn 1-0 etter et nydelig slått frispark av Ryan Giggs. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Der lå Cissé fremdeles nede etter sin første bom, og franskmannen kom seg så sent opp på beina at han satte ballen over for åpent mål fra seks meters hold. Linjemannen vinket også for offside på den liggende Liverpool-spissen.

Dermed ble Rio Ferdinands tredje mål på åtte kamper etter over hundre målløse for United, avgjørende i kveldens hatoppgjør.

- Bryr oss ikke om Chelsea
Matchvinneren sa til Sky Sports etter kampen at de to poengene United tok inn på Chelsea i dag, ikke er det viktigste.

- Vi må gjøre vår jobb, og det gjorde vi i dag. Om andre lag taper poeng, kan vi ikke tenke på, sa Ferdinand i beste diplomatiske fotballspiller-stil.

Frispark-server Ryan Giggs var også fornøyd med egen innsats.

- Liverpool er ett av verdens beste lag, og rivaliseringen mellom de to lagene gjør at det alltid er gøy å spille disse kampene. Og enda morsommere å vinne, smilte waliseren.

Liverpool-manager Rafael Benitez mente Wayne Rooney burde blitt utvist for en stygg takling bakfra på Florent Sinama-Pongolle mot slutten av kampen, men viste det mer med kroppsspråket under kampen enn i intervjuet med Sky Sports etterpå:

- Jeg foretrekker å snakke om kampen, sa spanjolen tørt.

Den kunne gått bedre for Liverpools del. Fjorårets mesterligavinnere er nå fire poeng bak Manchester United i Premier League.

- Jeg vet ikke om frisparket i forkant av vinnermålet var korrekt idømt. Det er tross alt dommeren som dømmer, sa en behersket men tydelig misfornøyd Benitez etter de dramatiske sluttminuttene på Old Trafford.

KUNNE SE LANGT ETTER SEIEREN: Steven Gerrard klarte aldri å prege kampen. Men spillet bølget fram og tilbake, og utfallet av kampen var helt åpent før Ferdinands scoring.