Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United sekunder unna Spurs-smell

Reddet av Tevez, men passert av Arsenal.

(Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson mente Manchester United leverte årsbeste mot Portsmouth i midtuka. Kontrasten kunne knapt vært større til dagens kamp mot Tottenham.

United vartet opp med noe i nærheten av årsverste i 1. omgang, og så ut til å gå på sesongens fjerde tap mot et Spurs-lag som virket langt mer motivert for oppgaven.

Men United kan aldri avskrives. Noen sekunder på overtid av de tre overtidsminuttene Mark Clattenburg hadde lagt til mistet Tottenham det de hadde kjempet så hardt for i 93 minutter.

Innbytter Nani slo en perfekt corner fra høyre, som dalte ned i føttene til Carlos Tevez på første stolpe.

På volley reddet han det ene poenget for United.

Tottenham rakk akkurat å ta avspark før Clattenburg blåste av kampen. Så nær var Spurs sin første seier mot United siden 2001, og å holde nullen mot United for fjerde gang på 32 Premier League-kamper.

- Vi er skuffet over at de scoret så seint, men vi visste at vi trengte ett mål til for å drepe kampen. Når du ikke får det andre er det vanskelig å forsvare seg, og om du ikke gjør det kampen ut, blir du straffet, sier Spurs-assistent Gus Poyet til BBC.

En som neppe depper til tross for Tevez-utlikningen er Arsene Wenger - for nå har Arsenal skaffet seg en luke på to poeng ned til United.

REDDET UNITED: Tre minutter på overtid lurte Carlos Tevez seg løs på første stolpe, og satte Nanis corner i korthjørnet. Dermed reddet han et viktig poeng for Manchester United. Foto: AP
REDDET UNITED: Tre minutter på overtid lurte Carlos Tevez seg løs på første stolpe, og satte Nanis corner i korthjørnet. Dermed reddet han et viktig poeng for Manchester United. Foto: AP Vis mer

United skapte ingenting

Radyk Cerny i Spurs-målet hadde kanskje ventet seg en travel ettermiddag. Men selv med Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney og Carlos Tevez på banen greide ikke United å skape mer enn en halvsjanse før pause - da Ronaldo headet et Rooney-innlegg utenfor fra rundt 10 meter.

Hvem skulle trodd det, mot et Spurs-forsvar som tidligere denne sesongen har satt atskillige grå hår i hodet på Juande Ramos.

Men Spurs-manageren har handlet klokt i januar. Store penger er blitt brukt på å hente Jonathan Woodgate og Alan Hutton til White Hart Lane - og sammen med Michael Dawson og Pascal Chimbonda demmet de forbløffende enkelt opp for United.

Når Spurs fra før av har et av ligaens beste angrep, sier det seg selv at laget fra Nord-London kommer til å klatre på tabellen utover våren.

I dag så et godt angrep etter 21 minutter ut til å holde.

Spurs kontret helhjertet, og Jermaine Jenas førte ballen helt inn i Uniteds 16-meter. Han fikk et lite spark bak på leggen av Owen Hargreaves, gikk i bakken og traff samtidig ballen med hånda. Dommer Mark Clattenburg lot spillet gå videre - og hurtigtoget Aaron Lennon stormet inn mot boksen. Innlegget hans bokset Edwin van der Sar rett til Dimitar Berbatov, som rullet ballen sikkert i mål.

Van der Sar stormet ut av målet og bort til Clattenburg, og mente Jenes burde vært avblåst for hands. United-keeperen ble i stedet belønnet med gult kort.

image: United sekunder unna Spurs-smell

Kortene satt etter hvert løsere og løsere hos mannen i svart - som delte ut 10 gule kort i det som aldri var noen stygg kamp. Sju til United, tre til Spurs.

Etter kampen var Ferguson mer sint på dommeren enn på sine egne spillere.

- Sju av våre spillere fikk gult kort, men den jeg har et problem med, er dommeren. Ronaldo blir sparket ned, med Jermaine Jenas slipper unna. Senere får Wayne Rooney gult for filming, mens Tom Huddlestone gjør det samme uten å bli straffet. Det var kaos, sier han ifølge BBC.

Han roser samtidig motstanderen, og mener Ramos har utrettet store ting med laget.

- Jeg må si at Spurs var veldig gode, og fortjener skryt. De er på opptyr, Juande Ramos har gjort en fantastisk jobb.

Rooney filmet

Tottenham ledet helt fortjent til pause - og Sir Alex Ferguson var neppe i det diplomatiske hjørnet i garderoben. Owen Hargreaves kom aldri på banen etter pause, og ble erstattet av Michael Carrick.

15 minutter inn i omgangen kom også Anderson og Nani på banen, Paul Scholes og Ryan Giggs måtte vike.

Det hjalp bare litt.

Selv om Manchester United overtok mer og mer utover i omgangen, kom de sjeldent til store muligheter. Det fikk derimot Tottenham, da Dimitar Berbatov fikk gå uhindret forbi tre United-spillere. Til slutt sklei Nemanja Vidic, og Robbie Keane hadde bare van der Sar foran seg. Iren skjøt imidlertid med løskrutt.

Tottenham ropte også på straffe 20 minutter før slutt, da et innlegg traff Evra i armen. Nei, mente Clattenburg.

United stanget og stanget, og fortvilelsen ble tydelig da Wayne Rooney forsøkte å filme seg til straffespark sju minutter før slutt. Han fikk bare gult kort for filming.

Ferguson uttalte før kampen at United muligens ikke har råd til å tape flere kamper om tittelen skal forsvares. Det holdt på å gå galt allerede i dag - helt til Tevez reddet dagen.

<B>HADDE SEIEREN I LOMMA:</B> Dimitar Berbatov så ut til å bli matchvinner med sitt mål etter 21 minutter. Edwin van der Sar er på full fart mot dommer Mark Clattenburg - men oppnådde bare et gult kort.
<B>ROONEY FILMET:</B> Men ikke spesielt vellykket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media