<strong>NYTT NAVN:</strong> Manchester Uniteds treningsanlegg får sponsornavn. Dagens draktsponsor har betalt fett for blant annet navnerettighetene til treningsanlegget fram til 2021. Foto: ANDREW YATES, AFP / NTB SCANPIX
NYTT NAVN: Manchester Uniteds treningsanlegg får sponsornavn. Dagens draktsponsor har betalt fett for blant annet navnerettighetene til treningsanlegget fram til 2021. Foto: ANDREW YATES, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

United selger navnet på treningsanlegget

Skal ikke lenger hete Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United har skrevet en ny sponsoravtale med AON til 2021. En del av avtalen er at klubbens treningsanlegg i utkanten av Manchester skal få navnet Aon Training Complex.

Treningsanlegget, som i dag offisielt heter Trafford Training Centre, blir som regel bare referert til som «Carrington», etter tettstedet sør i Stor-Manchester der både byrivalen City og United har sine treningsanlegg.

Sponsoren er forberedt på at treningsanlegget nok også i framtida vil hete Carrington på folkemunne.

- Vi er veldig klar over og har respekt for at noen vil fortsette å kalle treningsanlegget for Carrington, men med tida håper vi de vil forstå hva AON-navnet står for, sier en representant for sponsoren til Press Association.

Old Trafford selges ikke Klubben er samtidig nøye med å understreke at stadionnavnet Old Trafford vil overleve. Det er sjelden populært når tradisjonsrike stadionnavn blir solgt til investorer eller sponsorer.

- Old Trafford blir ikke solgt, sier United-styrets nestleder Ed Woodvard, som vil overta som klubbdirektør til sommeren.

Den nye avtalen inkluderer også at sponsoren får navnet sitt på treningstøyet til United. Klubben har kjøpt seg ut av avtalen med DHL, som i august 2011 betalte 360 millioner kroner for å profilere seg på treningsklærne til United i fire år.

Milliard-avtale De engelske avisene opererer med forskjellige beløp på den nye AON-avtalen. Press Association mener den er mindre enn de 20 millioner pundene (cirka 176 millioner kroner) de får årlig for å ha AON på kampdraktene, en avtale som varer ut neste sesong. Samtidig er den trolig større enn 10 millioner pund i året som er summen DHL ga årlig for treningsdress-avtalen.

<strong>- IKKE TIL SALGS:</strong> Manchester United insisterer på at navnet til hjemmebanen Old Trafford ikke er til salgs. Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB Scanpix
- IKKE TIL SALGS: Manchester United insisterer på at navnet til hjemmebanen Old Trafford ikke er til salgs. Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

I løpet av åtte år vil det dermed dreie seg om et beløp på omkring en milliard kroner for den nye avtalen.

United har i praksis avgjort Premier League med åtte kamper igjen å spille. Slår de byrivalen City i kveld, leder de med 18 poeng før de sju siste serierundene.

• Følg United - City direkte klokka 21.00 i vårt fotballstudio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer