United selger rekordmange sesongbilletter

Fansen dropper Glazer-boikotten.

(Dagbladet.no): Til tross for at prisene er øket med ti prosent i gjennomsnitt, går salget av sesongbilletter så det suser, melder flere engelske nettsteder i dag.

Det har vært spekulert i om Manchester Uniteds supportere ville vise sin harme mot Malcolm Glazer oppkjøp ved å boikotte salget av sesongbilletter.

United har lagt ut 2500 nye sesongbilletter for salg, etter at fjorårets salgstall på 40 072 allerede er passert. Dersom United selger ut billettene, slik de regner med å gjøre, er det et rekordhøyt salgstall, skriver BBC.

- Fansens lojalitet har vært overveldende, sier en klubbkilde ifølge Daily Mirror.

- De vil bare komme til Old Trafford, se på laget og kose seg med kampene. De er ikke på langt nær så sinte for det som skjer utenfor banen som aksjonistgruppene skal ha det til. Etter deres oppfatning er klubben og spillerne viktige, ikke hvem som eier oss, hevder klubbkilden.

Ifølge Manchester Evening News er det en liten økning i antallet sesongbilletter som ikke er fornyet. Årlig er det i snitt 200 sesongbilletter som ikke fornyes. Denne sommeren har klubben merket et liten økning i dette tallet, men det skal dreie seg om noen titalls sesongbilletter, ikke hundrevis.

Samtidig fortsetter de mest ihuga aksjonistene i Shareholders United sin kamp mot Glazers forsøk på et fullstendig oppkjøp. I dag truer de igjen med rettslige tiltak.

- Vi vil vente og se hvor langt han gåt, men det er ting vi kan gjøre ved hjelp av loven for å gjøre livet vanskelig for ham, og mange Manchester United-fans fans ønsker å gjøre det, sier gruppas leder Nick Towle til The Guardian.

EIERNE: Malcolm Glazer (t.h.) sammen med sønnene Joel (t.v.) og Bryan, som han ansatte i klubbstyret sist uke. Foto: AP/Scanpix
EIERNE: Malcolm Glazer (t.h.) sammen med sønnene Joel (t.v.) og Bryan, som han ansatte i klubbstyret sist uke. Foto: AP/Scanpix Vis mer
FYR OG FLAMME: Sinte fans satte fyr på søknadsskjemaene sine på nye sesongbilletter utenfor Old Trafford 12. mai i år. Klubben hevder imidlertid at de regner med rekordsalg av billetter før sesongstart.