Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United selger Ronaldo til Real Madrid

Har akseptert bud på 824 mill. kroner.

FÅR PRATE MED REAL: Manchester United har sagt ja takk til 824 millioner kroner for Ronaldo. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
FÅR PRATE MED REAL: Manchester United har sagt ja takk til 824 millioner kroner for Ronaldo. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

|||(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo selges fra Manchester United til Real Madrid.

Manchester Uniteds hjemmeside melder i formiddag at klubben har akseptert et bud på 80 millioner pund. Det tilsvarer 824 millioner kroner.

- Manchester United har mottatt et verdensrekordbud, helt uten betingelser, på 80 millioner pund for Cristiano Rolando fra Real Madrid, skriver Uniteds hjemmeside.

Ronaldo fikk det som han ville
Videre skriver klubben fra Old Trafford at Ronaldo har bedt om å få dra. Nå får han lov til å snakke med Real.

- Etter diskusjoner med Ronaldo og hans agenter har United innfridd ønsket, skriver klubben.

Overgangen skal sluttføres innen 30. juni.

FIKK VILJEN SIN: United skriver at Ronaldo ville til Real da budet kom. Foto: AP/Jon Super
FIKK VILJEN SIN: United skriver at Ronaldo ville til Real da budet kom. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Den 24-årige portugiseren var nær en overgang til den spanske hovedstadsklubben også i fjor sommer, og før jul påsto den daværende Real-presidenten at klubben hadde en avtale med United om Ronaldo.

Det nektet United for, og United-manager Alex Ferguson svarte meget ampert da han ble konfrontert med påstandene.

- Ville jeg ha inngått en kontrakt med den banden der? Overhodet null sjanse. Jeg ville ikke solgt dem et virus en gang - det betyr nei. Det finnes absolutt ingen avtale mellom klubbene, sa Ferguson.

Real-ryktene har aldri forsvunnet, og Ronaldo selv har vekslet mellom å fortelle at han blir på Old Trafford til å si at framtida er uviss.

Med valget av Florentino Perez som ny Real-president tok spekulasjonene helt av, og Galacticos-skaperen har ikke vært uvillig til å snakke om Ronaldo.

I går fortalte Marca at United hadde satt en prislapp på Ronaldo, 850 millioner var summen som skulle til for at vingen selges.

Kaka og Ronaldo
- Vi ønsker å kjøpe Ronaldo, men først må vi snakke med Manchester United. Det er viktig for Real Madrid å opprettholde et godt forhold til alle andre, sa Perez tirsdag.

Det kan trygt fastslås at Real Madrid er sommerens overgangsvinner, før kjøp- og salgvinduet er åpnet offisielt.

Klubben har allerede sikret seg Kaka fra Milan. Med Ronaldo har de kjøpt stjernene som som er kåret til «verdens beste spiller» både i 2007 og 2008.

FRA RØDT TIL HVITT: Etter seks år i Manchester United er det slutt for Ronaldo. Foto: Reuters
FRA RØDT TIL HVITT: Etter seks år i Manchester United er det slutt for Ronaldo. Foto: Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media