United serieledere takket være Memphis og et selvmål

Tre poeng mot Watford.

SERIELEDER: Manchester United levde til dels farlig mot Watford, men vant kampen takket være en tidlig scoring fra Memphis Depay, og et selvmål. Foto: NTB Scanpix
SERIELEDER: Manchester United levde til dels farlig mot Watford, men vant kampen takket være en tidlig scoring fra Memphis Depay, og et selvmål. Foto: NTB ScanpixVis mer

• Watford - Manchester United 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Luis van Gaal måtte dra til Vicarage Road uten Wayne Rooney, Marouane Fellaini, Michael Carrick og Anthony Martial.

Men i fraværet tok Memphis Depay ansvar, uten at det ga ham matchvinner-tittelen. Et straffespark og et selvmål fra Troy Deeney reddet likevel tre poeng for de røde - og en foreløpig serieledelse.

- I fotball har man alltid 90-93 minutter. Man må alltid ha trua. Vi hadde en dose flaks, men vi er glade for å få med oss tre poeng, sier Bastian Schweinsteiger etter kampen.

Memphis Depay har fått mye kritikk i høst for å være mer opptatt av stjernelivet utenfor fotballbanen.

Depay har vært vraket i flere kamper, etter å ikke ha levert som forventet, men lovet tidligere i november at han skulle gjøre det han kunne for å gjenvinne tilliten hos United-manageren.

Første siden september Vel ti minutter ut i kampen fikk han sjefen til å puste lettet ut, da han satte inn sitt andre mål for sesongen. Nederlenderen, som sist scoret i september, fant tonen med Ander Herrera.

Spanjolen la inn fra høyre, et innlegg Memphis satte inn i nettmaskene bak Gomes med en lang fot.

Resten av omgangen bød ikke på det helt store, og United kunne gå i garderoben som foreløpige serieledere.

Krutt i støvlene Etter et god forsøk fra Jesse Lingard rett etter pause, så var det United som levde farlig på Vicarage Road.

Troy Deeney fyrte i vei det som må ha vært kampens hardeste skudd i det 56. minutt. Heldigvis for Louis van Gaal var David de Gea med på notene, og hindret en utlikning.

Keeperen kan prise seg lykkelig for at skuddet kom rett på mål, og ikke i retning et av hjørnene.

Etter skuddforsøket ble gjestene liggende bakpå, og det var Watford som tok mer og mer over kampen, og også Almen Abdi viste at han hadde krutt i støvlene. I det 76. minutt var Deeney nok en gang frampå med et skikkelig skuddforsøk, men igjen var de Gea der han skulle være.

Straffespark og selvmål Da kampen så ut til å ebbe ut til 1-0 for United, fikk Watford straffespark i det 86. minutt. Marcos Rojo dro ned Odion Ighalo, som sto feilvendt i feltet, og dommer Robert Madley pekte på straffemerket.

Troy Deeney viste at han fortsatt hadde igjen mer krutt i støvlene da han tok straffen - og banket inn straffen midt i målet. De Gea valgte det høyre hjørnet og hadde ikke sjans til å stoppe den harde straffen fra Watford-spilleren.

På overtid hadde United hellet med seg, da Deeney nok en gang inntok hovedrollen. Gomes ga retur på et skudd fra Depay, som Bastian Schweinsteiger plukket opp helt nede ved linja. Ballen dro Deeney med seg over målstreken - til 1-2 for United.

STRAFFE: Troy Deeney jubler med lagkameratene etter å ha satt inn straffen mot United. Foto: NTB Scanpix
STRAFFE: Troy Deeney jubler med lagkameratene etter å ha satt inn straffen mot United. Foto: NTB Scanpix Vis mer