«United-Sharpe» gjør comeback

Lee Sharpe (33) tar fram støvlene igjen.

(Dagbladet.no): Bakgrunn: Han debuterte for Manchester United som 17-åring. To år senere var lynvingen fast inventar på det engelske landslaget. Sharpe var et talent utenom det vanlige.

Men: Skader - og holdninger som sir Alex Ferguson ikke applauderte - førte en glimrende karriere over i nedturen. Han fikk likevel med seg tre seriegull og tre FA-cupmesterskap med Manchester United.

Totalt endte han opp med 314 ligakamper (34 mål) for klubbene Torquay, Manchester United, Leeds, Bradford, Portsmouth og Exeter.

Island

Ifjor: Sharpe takket ja til en ett-årskontrakt med islandske Grindavik.

- Vi er ikke sikre på hva det var som virket tiltrekkende med et tettsted på Island med 2300 innbyggere, men den festelskende natteløven kan jo trøste seg med at det er et rikt fugleliv i området, sa klubbens president, Ingvar Gudjonsson, til avisen The Times.

Amatørfotball

Og nå: Fuglelivet på Island var tydelivis ikke nok. Sharpe skal spille for amatørklubben Garforth Town i Northern Counties League, og gjør dermed et uventet comeback i hjemlandet. Stort lenger fra Old Trafford er det ikke mulig å komme - fotballmessig.

<B>I STORHETSTIDEN: Lee Sharpe (midten bak) feirer Manchester Uniteds seier over Wimbledon i 1996 sammen med resten av stjernegalleriet.