MATCHVINNER: Ashley Young ble matchvinner med en scoring to minutter før slutt. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL
MATCHVINNER: Ashley Young ble matchvinner med en scoring to minutter før slutt. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOLVis mer

United sikret seier to minutter før slutt: - Kanskje vår beste kamp

Mot Newcastle.

• Newcastle - Manchester United 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Kampen om topp fire spisser seg til, og enn så lenge er det Chelsea, Manchester City, Arsenal og Manchester United som sitter på de gjeveste plasseringene.

Det forble uendret etter kveldens runde. United så ut til å ende á poeng med Liverpool etter kveldens runde, men to minutter før slutt dukket Ashley Young opp og ble matchvinner for de røde djevlene.

- Vi kjempet hardt for å vinne. Vi visste vi trengte tre poeng og fikk belønningen. Det var godt jobbet av Rooney, ballen falt i beina på meg og jeg skjøt, sier Young til BBC.

- Kanskje vår beste kamp Louis van Gaal mener kampen er blant Uniteds beste denne sesongen.

- Jeg synes vi dominerte i 90 minutter, og det var kanskje vår beste kamp denne sesongen, spesielt i en bortekamp som dette fortjente vi seieren, sier van Gaal til BBC.

- Vi fikk ikke uttelling i første halvdel. Vi har skapt mange sjanser og burde scoret før. De skapte også to store sjanser, og David de Gea reddet oss da. Det var et vilt løp fra Wayne Rooney (foran scoringen), en tapt ball, og det viser litt av ånden i dette laget. Vi ønsket å vinne, sier van Gaal.

United-sjanser Helt i starten ble Newcastle snytt for straffe. Riviere blie felt av Smalling i feltet, og Newcastle ropete på straffe. Dommer dømte imidlertid ikke straffe, kanskje fordi han mente Smalling var først på ballen i den duellen. Men det skulle det vært.

Det var Manchester United som presset mest, og hadde sin største mulighet litt før halvtimen var passert. Da snappet Angel Di Maria ballen ute ved kanten, og la inn til Wayne Rooney, som ikke fikk kontroll på ballen og måtte se den gå i hendene på Newcastle-keeper Tim Krul.

Rett før hvilen hadde også Marouane Fellaini en kjempemulighet da han helt alene fikk gå opp på et innlegg. Krul vartet opp med en god redning. Rett etterpå hadde Newcastle en kjempemulighet ved Moussa Sissoko.

Newcastle hvassest Newcastle hadde en kjempesjanse umiddelbart etter pause. Ballen ble lagt inn i feltet, før Riviere helt nede ved stolpen prøvde å sette ballen forbi David De Gea. Spanjolen klarte å rydde den unna.

Newcastle hadde også en kjempesjanse etter en drøy times spill, da Perez spilte til en umarkert Cisse. Avslutningen var det imidlertid ikke hold i, og relativt upresset satte han ballen utenfor mål.

To minutter før slutt fikk vi imidlertid den avgjørende scoringen. Wayne Rooney gjorde godt forarbeid på kanten, før keeper Krul spilte ballen ut og rett i beina på Young som sto ved sju meter. Han kunne sette ballen kontant i nettet.

Newcastle hadde sjansen til å utlikne sekunder senere, men David de Gea vartet opp med en god redning.